Haaluu...

My photo
i am mixed with jawa plus melayu and i am proud to be a daughter of my mummy jutawan aka Wak Roza..

Tuesday, July 31, 2012

tips bejimat

Semua orang suka cheese kan..makan ngan roti kan..ok..instead of using cheese cheddar y keping2 tu..adalah lebih jimat jika uols guna cream cheese breadspread seperti gambar y tertera..


P/s : seminggu ni sahur makan roti sapu cream cheese..klas jah..sangat inggerish nye iols..ahahaha..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, July 30, 2012

the latest me

Ok iols tau iols is cute..cewah..


P/s : baru seminggu puasa turun sudah berat 1kilo.cmni abes puasa kang turun 4 kilo la kan..wah wah wah..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, July 26, 2012

die selalu tenung i

P/s : hari2 die tenung I malu tau.susah nak buat keje dah..ahahaha..


Published with Blogger-droid v2.0.4

mak

Walaupon die mak tiri,mak mertua,makcik ke atau pon segala yang ada mak la kat depan perkataan nye itu pon.tolong la layan macam mak sendiri.hormat macam mak sendiri.kasih macam mak sendiri.kalau xhormat,kurang hajar pada mak yang selain dari mak kandung kita sendiri.sama je dosa nye macam kita derhaka pada mak sendiri.kalau kita boley buat mak laen macam tu one day orang laen akan buat macam tu kat mak kita or maybe anak kita sendiri buat macam tu plak kat kita.


P/s : jahat y sekecik zahrah boley nampak tp baek y sekecik zaharah xleh nampak langsung.manusia2.haih..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sunday, July 22, 2012

ramadhan kali ini

Ramadhan yang di tempat baru..ramadhan yang tiada embah..sekejap je rasa nya..dah 6bulan lebih arwah embah pergi..sahur kali ni laen rasa nya..mummy masak sorang2..i jadi asisstan yang xberapa nak asisst pon..ahaha..dulu tinggal nak bangun makan sahur je..


P/s:tahun ni semua nye laen bila embah tak de..selamat berpuasa penuh semua!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, July 20, 2012

kau ada?

Touch n go ade logo kompeni lg tu..pastu menang lucky draw..kau ada?..ahahaha


P/s : semacam ada banyak luck keje ini kompeni sekalang..besh2


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, July 18, 2012

26

Today is my bornday..hepi fucking bestday to me..huh!!


P/s : pray that the future of mine will always being blessed by Allah


Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, July 14, 2012

kesedaran

Bilamana kau suka pada sesuatu mungkin sesuatu itu tidak sesuai pada kau..

Dan bilamana kau tidak suka pada sesuatu mungkin sesuatu itu adalah yang terbaek untuk kau..

Allah saja yang Maha Mengetahui segala apa yang terbaek untuk kau..


P/s : sesuatu yang amat mendebarkan..takdir diri sendri..


Published with Blogger-droid v2.0.4

the feeling

I dont feel sad..

i feel something big in my shoulder has been gone..

I realized thosee thing was just a promises and talk..

They never to keep it..

What a looser..

So for me..

Now I know what realy I wants in my future to be..


P/s : sabar is the key point in every single man life


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, July 12, 2012

the man

P/s : si gemok


Published with Blogger-droid v2.0.4

wedding dress

dalam bebanyak artis punya wedding dress..i sangat suka pada wedding dress irma hasmi..menepati ciri keislaman..to me la..xtau la kalau orang laen kate x..i cakap macam itu..because..camne banyak pon labuci bagai kat baju die pada dada area but still die cover up bahagian dada die tu interm of menepati ciri2 memakai hijab..salute to irma..

p/s : nanti pon nak buat macam irma la..to alls jangan ikut je cakap mak andam..kene biar mak andam dengar cakap kita..customer always rite yo..

credit : gambar from googles

Tuesday, July 10, 2012

job

Cmne ni..xperform..always buat salah..


P/s : semakin mesra2 dgn abg2,akak2 n budak2 opis..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, July 7, 2012

revenge

Im to lazy for it..lets just karma mess u up..


P/s : berdendam buat hati jadi lagi hitam belegam.but to forget it would not be..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, July 4, 2012

nisfu sya'ban

Nisfu syaban dah dekat..uols semua dah ready nak tuka buku amalan baru ke..dah 25 buku amalan I betukar.tp macam makin teruk.ya rabbi..kali ni punya buku I akan cuba untuk bg yang terbaek!..


P/s : ape nak jadi ni


Published with Blogger-droid v2.0.4

shopping fair

between downtown mines and uptown danau kota..danau kota is more better interms of the price..ayo..rege kat downtown mines tu kemaen mahai nye..ish3..tp downtown mines la paling dekat dengan rumah sewa i..malam ni nak pegi downtown cheras plak la..nak cari baju for annual dinner company..xtau nak pkai apa..sudah nye kang i pakai baju kurung je sudah..puas hati..

p/s : theme for the anual dinner is superhero nite...arghhhhh..nak jadi izzah la..izzah kan heroin dalam ombak rindu..huhuhu..

Sunday, July 1, 2012

wisdom word

P/s : manusia mane ade y perfect.once u on top one day u will be fall when u forget ur real nature..


Published with Blogger-droid v2.0.4