Haaluu...

My photo
i am mixed with jawa plus melayu and i am proud to be a daughter of my mummy jutawan aka Wak Roza..

Thursday, April 19, 2012

ptptn

to me pasal mansuh kan ptptn ni..ala..xyah haupus kan pon x ape..cuma nye ape yang kita pinjam..pulang kna balik nilai yang kite pinjam balik..tu je..xyah la kenakan charge perkhidmatan and what so ever tu..maksud nye sini..kalau kita pinjam rm26k..so pulang kan balik pon rm26k jugak la..so rase nye orang xkan la rase tertekan dengan nilai yang akan makin menimbun tu..pastu pada yang degil nak bayo tu memang elok pon kene kan tindakan..dah tau pinjam reti2 la pulang kan..sbb nye i tau..and i rase bertanggungjawab..yelah..dulu2 time i study..bukan nye i guna duit ptptn tu untuk totally for belaja je kot..ade je jugak guna untuk bende2 laen..semua org pon buat cmtu..jangan nak menafi kan nye ye..

p/s : kaji balik la kenapa ptptn di beri kan..dan pada y dapat ptptn tu fikir balik..u all guna ptptn tu betol2 ke untuk belaja..kalau betol nape pointer korang x pon 1st klas punye grade..dah name pon pinjaman..laen la kalau terang2 tulis biasiswa..dah tau pinjam kene la tau jgk pulang kan balik..politik2..

0 comments: