Haaluu...

My photo
i am mixed with jawa plus melayu and i am proud to be a daughter of my mummy jutawan aka Wak Roza..

Sunday, April 29, 2012

malaysian true colours

my baby girl was so excited going for BERSIH 3.0..she was joining the BERSIH 3.0..she said..everybody was helping to each other without care what are their race religion and colour..and from what have been told by my baby girl..it shows that malaysian people can be unite with one reasonable issue that fight for all goodness to people itself..

p/s : ada akal fikir..next time i would like to have my own experience of it..!!!


sentosa island


p/s :baru dapat 1 gambar time cuti2 in sentosa island..tu pon amek dari fesbuk kawan..ahahaha..gambar laen next time la upload

Thursday, April 26, 2012

solat hajat

Solat hajat dilakukan untuk memperkuat cita-cita seseorang atau sekelompok orang. Solat hajat boleh dikerjakan siang maupun malam hari. Malam hari, waktu tengah malam, suasana lebih berkesan, lebih khusyu, sunyi dari segala hingar bingar kehidupan. Ia boleh juga dikerjakan siang hari, istimewa bagi seseorang yang memang sedang memerlukan bantuan .

Solat hajat boleh dikerjakan dua rakaat dan boleh pula lebih.

Tersebut dalam buku Tuhfatudz Dzaakirin karangan Imam Al Ghazali, bahwa Rasulullah s.a.w. menerangkan :

"Engkau solatlah dua belas rakaat siang atau malam, dan setiap dua rakaat bacalah Tasyahud (Tahiyat dengan dua kalimah syahadat). Ketika engkau duduk yang terakhir dalam solat itu panjatkanlah puja puji kepada Allah Ta'ala, lalau salawat kepada Nabi Muhammad s.a.w. dan kemudian bacalah takbir lalu sujud. Di dalam sujud itu bacalah olehmu: Surah Al Fatihah 7 kali, Ayat Al Kursi 7 kali, Surah Al Ikhlas 7 kali, dan lanjutkanlah dengan tahlil 10 kali.




p/s : baru 2 rakaat pon dah semput inikan pula 12 rakaat..manusia2..

Wednesday, April 25, 2012

p/s : Allah telah pun menentukan kadar dan masa bagi berlakunya tiap tiap sesuatu...bersabar

Sunday, April 22, 2012

live your life

life is to short..you only lives once..do what ever you want..proud to what ever you have..be confident..dont so sarcastic..be neutral..don be so typical..


changing trough experiences..

no matter what happen only Allah knew what is the best for you..

sometimes you on the top and sometimes you will at the down layer..be strong..

believe in faith.and you will survive..

mistakes will always you do but dont do the same mistakes..learn from it!!!

p/s : life must go on..hujan batu di negeri sendiri hujan emas di negara orang..lagi baek dinegeri sendiri..semangat kene kuat!!!

Thursday, April 19, 2012

ptptn

to me pasal mansuh kan ptptn ni..ala..xyah haupus kan pon x ape..cuma nye ape yang kita pinjam..pulang kna balik nilai yang kite pinjam balik..tu je..xyah la kenakan charge perkhidmatan and what so ever tu..maksud nye sini..kalau kita pinjam rm26k..so pulang kan balik pon rm26k jugak la..so rase nye orang xkan la rase tertekan dengan nilai yang akan makin menimbun tu..pastu pada yang degil nak bayo tu memang elok pon kene kan tindakan..dah tau pinjam reti2 la pulang kan..sbb nye i tau..and i rase bertanggungjawab..yelah..dulu2 time i study..bukan nye i guna duit ptptn tu untuk totally for belaja je kot..ade je jugak guna untuk bende2 laen..semua org pon buat cmtu..jangan nak menafi kan nye ye..

p/s : kaji balik la kenapa ptptn di beri kan..dan pada y dapat ptptn tu fikir balik..u all guna ptptn tu betol2 ke untuk belaja..kalau betol nape pointer korang x pon 1st klas punye grade..dah name pon pinjaman..laen la kalau terang2 tulis biasiswa..dah tau pinjam kene la tau jgk pulang kan balik..politik2..

Monday, April 9, 2012

batu caves


last sabtu..i pegi panjat itu batu caves..gile ar..banyak kali jugak berhenti amek tenaga..u alls ade ke..i dah pindah dari gombak baru nak naek batu caves..ini semua gara my baby boy la ni..huh!!! siap kene perli kot camni kalau nek broga hill mau separuh je larat..ahahahaha..rase nye we all berdua je melayu kat situ..yang laen2 semua mat2 salleh ade melayu tapi dari indonesia..giler ah..pengalaman..dah turun boley plak pegi jalan2 kt JJ and job career fair kt TM tower..ahad xde pon rase sengal2..kire nye i fit la jugak..cewah!!!


p/s : nak jugak try nek broga hill!!!

Friday, April 6, 2012

miss mean

i am miss mean and i knew it..

p/s : this is me..!!!!

Wednesday, April 4, 2012

singapore here i come

next week..i and 2 other friends akan pegi singapore..for holiday..yeay!!!..sangat excited kot..x sabar dah ni..weolcome to sentosa..xsabar nak pg universal studio..!!!!

p/s : klas kan jah..berjalan2..of kos la..i kan bujang terangtang2..single lagi tu..ni la mase nye berjalan sakan..

Monday, April 2, 2012

lipas in baby bi

i xtau macam mane lipas boley membiak dalam my baby bi..dah banyak kali i bunoh2 dey alls itu..tapi masih ade..my opismate kate i kne spray je dengan ridsect..mula2 xnak la buat..takut..and tak sure..then last saturday i spray jugak ridsect into my baby bi..ahahahaha..xtau la lipas2 tu dah mati ke x..tapi esok nye..bila on je aircond..abes 1 kete bau ridsect pon ade..bau lipas pon ade...arghhhh..bile la nak abes bau nye ni xtau la..

cmni la rupa lipas y telah menakluki baby bi i..(mr google punye photo)

p/s : baby bi bau xbest sangat..kene beli perfume ni..!!!