Haaluu...

My photo
i am mixed with jawa plus melayu and i am proud to be a daughter of my mummy jutawan aka Wak Roza..

Tuesday, February 28, 2012

DIY Veil (i pon nak buat jugak sendiri)

ekekeke...


mesti dah banyak entri cmni kan..i pon nak buat jugak la..memandang majlis adalah bulan 11 kang..so i akan buat veil sendiri yang senang2 dan simple..almaklum la..i ni x berseni kot..tangan x berbedung..kejung je..garis lurus pon xleh..ahahahahaha..

i dah banyak2 kali google cmne nak diy veil..ade satu blogger ni..die buat diy veil untuk akak die..n i sgt suka cara die buat senang sangat2..ni link die klik2 ok kalau nak tau cmne die diy..

DIY Project : Veil untuk Akad Nikah




i nak diy veil i jadi cmni..

p/s : adeh skang ni pening lak..nak kne buat dua veil ke..????

Monday, February 27, 2012

MEMPERGUNAKAN

oleh kerana pehbuk i dah xleh guna..maka itu..i mempergunakan pehbuk tuan pendamping i untuk i berkontek2 dengan kawan2 i..jenuh la nak add balik satu2 kawan i yang laen..


p/s : bile xde pehbuk ni..rase cam laen la..hati jadi bersih kot..(matilah)

Friday, February 24, 2012

paswed fesbuk

akibat marah kan orang yang di sayangi..i dengan marah nye telah menukar paswed..dan maka terjadi la tragedi..i lupa paswed..n now..i xleh nak bukak fesbuk i..dah guna 2 email baru for recovery pon still xleh bukak pesbuk..ahahahaha


p/s : padan muka i!!!!

Wednesday, February 22, 2012

MUHASABAH DIRI

Dua perkara yang sesiapa dapat perolehinya akan ditulis dirinya sebagai hamba yang bersyukur dan sabar, sesiapa yang gagal dalamnya, tidak akan ditulis sebagai orang bersyukur dan sabar. Iaitu sesiapa yang melihat tentang agamanya kepada mereka yang jauh lebih baik darinya, lalu dia berusaha mengikutinya, dan dalam hal keduniaan mereka melihat kepada orang-orang yang kurang darinya sehingga ia memuji Allah atas

nikmat yang diperolehinya. (HR At-Tirmidzi)


P/S : JANGAN RIAK..JANGAN TAKABUR..TIADA ISTILAH SAPE KURANG AND SAPE YANG LEBIH..TAPI KITE SEBAGAI HAMBA ILLAHI KENA LAH SENTIASA MENSYUKURI APE YANG ADA..YANG KURANG KITE KENE LA TOPUP..YANG LEBIH KENE LA KITA SHARE..IMAN SEEORANG TU DINILAI DARI SEGI KETAKWAAN DIE PADA ILLAHI..BUKAN DARI APE YANG DIPAMERKAN DARI INSAN KE INSAN YANG LAEN..

Tuesday, February 21, 2012

taman kelip2


selama2 i menjadi orang kuala selangor..last nite was the 1st time i pegi taman kelip2..tu pon sebab mummy i n adik kecik i ade buat bbq dengan kawan2 yang laen kat sane..i datang pas maghrib so xde ikut bbq..depa2 bbq before maghrib..i sampai2 je dah trus nek sampan..dan sangat la gayat..time tu air tengah pasang..


nak tengok kelip2 x free ye..kene bayo rm10 pe ride

ni gambor tiket nye(i pegi malam tadi adelah free)

ni view dari jeti die

ni la kelip2 tu

tukang dayung sampan tu cakap..kelip2 jantan lagi terang cahaya die..kelip2 ni berkelip 3 time per second

nek sampan tu tak de la lama sangat dalam 15 to 20 minit dah nek atas jeti dah..kelip2 ni die menyala samapi kol 10 je..pastu die tido..tu ape yang tukang dayung samapan tu cakap..lagi pon tAman kelip2 ni pon bukak sampai kol10 jek..kelip2 pon tau tido ok!!

p/s : best la dok umah mummy ni..ape pon free..ahahahahahaha..

Friday, February 17, 2012

shampoo baby

before this i pakai shampoo pureen..beli sebab murah..ahahaha..lagi 1 reason konon2 nye nak rambut selembut bayi gitu..and i admit it..pakai shampoo baby buat rambut kita lembut gitu..rambut untuk orang dewasa ni kebanyakan nye buat rambut i jadi keras la..tapi tak la plak kalau shampoo rambut untuk orang dewasa yang mahal2 tu..

shampo yang i pakai tapi dah abes ganti shampoo baru dah



shampoo ni i pakai mase kecik2 dulu


now i pakai shampoo ni..bau die macam bau melur

p/s : hari ni..seharian rambut i ade bau melur..ade macam bau keindiaan..uhuhuhu..tapi tak pedih kan mata~~

Wednesday, February 15, 2012

diet mode

ko kenyang ke jah makan nasi separuh senduk..ko kan orang melayu makan nasik nah kene 1 pinggan penoh selantak..bak kate pepatah i..nasi dan orang melayu tak leh di pisah kan..kalau terpisah macam tak komplete hidup orang melayu ni..


p/s : i've got to teach my tummy to eat a little tiny portion of kinda food..can i???!!!

Monday, February 6, 2012

luahan perasaan

geram..bengang..semua ade..setelah menunggu sekian lama nye..xjugak sampei makanan i..maka malam ni..i punye diet terselamat..tq la sangat2 pada tukang masak tu kerana menyelamat kan diet i..kalau boley tadi..nk shake2 hand gitu..tapi oleh kerana terlampau marah..i bayo je air minuman yang kiteorg minum itu..dah nak pegi baru la makanan sampai..kenape mesti jadi begitu..then..pegi kedai laen..bungkus je..for my adik kecik i sajo..i dah merajok nak makan..


p/s : now perot i y uncit comel ni..sedang berkaraoke plak..cmne nak tido ni..adoiyai..