Haaluu...

My photo
i am mixed with jawa plus melayu and i am proud to be a daughter of my mummy jutawan aka Wak Roza..

Tuesday, January 31, 2012

ana ikan bakar petai,bangi


sabtu lepas..


pegi berjalan2 dengan my sibling..then end up nye kiteorg makan kat ANA IKAN BAKAR PETAI BANDAR BARU BANGI bersama kawan i sorang ni acom..

makanan kat situ sangat super duper sedap..tapi tak tau la kat branch yang laen macam mane plak kn..

here the tips kalau nak makan situ..
1) pegi kat situ dlm kol10 mlm..sangat ngam la itu time kerana waktu tu dah xramai org kot..then dieorg pon boley msk cepat2..
2)sampai2 kedai terus pegi kat section seafud segar..korang pilih then terus order nak masak ape..ritu kiteorg mkn ikan n udang bakar petai..siput lala masak pedas..sotong goreng tepung..prefer siput lala masak pedas..sedap kot sos die..
ritu kiteorg makan kena sampai rm103.++..tapi memuaskan..tomyam die sedap..tapi sayur yang dey all masak macam da sejuk..macam dah siap2 masak je..ermm..

kedai ni pon ade fesbuk dey all sendiri..link nye Ana Ikan Bakar Petai (sila like k)

p/s : dlm byk2 tempat mkn i penah pegi..sotong goreng tepung kuala perlis la xleh celen dengan mane2 tempat laen..nak sgt mintak resepi tepung goreng die tu..eeeee..

1 comments:

~nadyahoney~ said...

HQ dia kt kuantan..mmg glamour n sedap.every ramadhan,ofis aku slalu buka pose ramai2 kt ctu