Haaluu...

My photo
i am mixed with jawa plus melayu and i am proud to be a daughter of my mummy jutawan aka Wak Roza..

Tuesday, January 31, 2012

ana ikan bakar petai,bangi


sabtu lepas..


pegi berjalan2 dengan my sibling..then end up nye kiteorg makan kat ANA IKAN BAKAR PETAI BANDAR BARU BANGI bersama kawan i sorang ni acom..

makanan kat situ sangat super duper sedap..tapi tak tau la kat branch yang laen macam mane plak kn..

here the tips kalau nak makan situ..
1) pegi kat situ dlm kol10 mlm..sangat ngam la itu time kerana waktu tu dah xramai org kot..then dieorg pon boley msk cepat2..
2)sampai2 kedai terus pegi kat section seafud segar..korang pilih then terus order nak masak ape..ritu kiteorg mkn ikan n udang bakar petai..siput lala masak pedas..sotong goreng tepung..prefer siput lala masak pedas..sedap kot sos die..
ritu kiteorg makan kena sampai rm103.++..tapi memuaskan..tomyam die sedap..tapi sayur yang dey all masak macam da sejuk..macam dah siap2 masak je..ermm..

kedai ni pon ade fesbuk dey all sendiri..link nye Ana Ikan Bakar Petai (sila like k)

p/s : dlm byk2 tempat mkn i penah pegi..sotong goreng tepung kuala perlis la xleh celen dengan mane2 tempat laen..nak sgt mintak resepi tepung goreng die tu..eeeee..

Thursday, January 26, 2012

vacation to northern

HEPI CNY!!!

i pegi cuti2 ke northern..pegi untuk kenduri kawan my ex-universiti mate..masakn kari belah northern sangat2 la supeb..sedap weh..rase nak tapau balik je..


pegi padang besar..x suping sangat2 pon.ala2 kadar je..

sampai basah2 baju gitu..punye la window shoping sakan..kan..


fyi..gua kelam masih dalam renovation..xleh masuk lg..tengah bualn march kang baru lah boley masuk..tu kata pakcik tiket parking..so i mandi2 sajo di sungai gua kelam..sejok wei..balik rumah teruih demam gitu..


makan seafud di jeti kuala perlis..makan laksa kak su y glamer tu..nasib la sempat makan..belom lagi kol8..laksa dah abeh dah..punya la pemes kan laksa kak su tu..

bak kate my en tunang "jalan shoping makan"..tula keje kiteorg ritu..


p/s : pasni nak gi mane plak ye..???

Tuesday, January 17, 2012

this week

nak penoh kan seminggu ni dengan berpuasa..puasa ganti..nak ganti cepat2la..
harapan untuk jadi ustazah..xde rezeki lagi..sabor la wahai hati..
pegi kodiang kenduri walimah kawan..padang besor..mandi air terjun..yuhuu..



p/s : ada kawan pesan..maybe rezeki laen akan ade..yang lagi maha hebat ke..tu semua ALLAH dah janji..terubat jugak hati ni bile dengar die cakap macam tu..

Thursday, January 12, 2012

kekhilafan manusia

manusia ni banyak buat silap..
orang islam bila buat dosa dia bertaubat..
selagi die buat taubat nye..dalam hati nye masih ingat kan ALLAH..
tapi jangan sampai jadi munafik..
setiap insan yang sedar kekurangan nye..dia tau untuk perbaiki kekurangan itu..
pandang la kebaikan dari keburukan maka insan itu nampak elok nye..
setiap bende yng terjadi ade sebab nye..ade hikmah nye..
insan yang beriman akan redha akan ketentuan yang diberikan oleh Pencipta nye..

p/s:barang yang lepas jgn dikenang..tu sebab penagih dadah xleh nak jadi baek..sebab orang asek dok tengok jahat die je..baek die terus orang laen x nampak..

Wednesday, January 11, 2012

roh nye masih berada disisi..

and i dah stat ajak gadoh2 with other cousin..oh sori bukan ajak gadoh..tapi nak mengajo erti tangungjawab..tapi well..susah nak ajo orang y bijak pandai ni..die aje yang betol..siap die kate i ni tak paham kosa kata..adoiyai..yela i ni kan bukan orang melayu asli..tak pandai plak tu..subjek BM pon b3 je time spm..lol..dah la xpandai..xtau nak terima perasaan orang laen..kate mutual need bagai..then, perasaan orang laen tak de plak die nak paham ke..???

p/s : to embah..i am sori becuase buat roh you sedih..i dah stop nak mengajo depa2 tu..pandai2 la depa nanti bile dah ade famili sendiri..

mummy i pesan..kalau layan org sewel..kang kite pon ikut sewel..(sikit je lg nak sewel ni..ahahaha)

ko kate i ungkit..u pon sendiri ungkit jugak sudah nye..but now i nak remain silent dah..tu je la y last..aptb!!!

i dont need your respect either

your respect to me???..ade i kesah..diri sendiri pon x penah hormat orang tua..tau la makcik u tu belaja takat spm je..since that day..memang mulut ni rasa cabui sangat nak bagi lazerlight power je kat depa2 ni..tapi i still got respect to your parent..xmau la kang BP mak u to increase..memang patut pon diberi teguran camtu..dah berlemak sangat sampai rasa diri tu xleh tgk ke tanah..tau nk dongak ke langit je..

p/s : aptb ok!!