Haaluu...

My photo
i am mixed with jawa plus melayu and i am proud to be a daughter of my mummy jutawan aka Wak Roza..

Thursday, October 27, 2011

present and past

present

past
p/s : sila cari perbezaan nye...ahahahahaha...

Wednesday, October 19, 2011

biadab..


i tak penah biadab dengan mummy orang2 laen..tapi bile orang laen sangat biadab pada mummy i dan salah kan mummy i kerana kesalahan diri nye sendiri yang keras kepala..itu adalah tidak adil..masing2 tau and kenal2 mummy masing..i tak penah judge mummy i lg owsem dari orang laen..but i know my mummy sangat..itu die punye style so what your problem with it..with out my mummy..i am not what i am now event xberapa nak di bangga pon sangat but me now understand the reason why my mummy acted like that to me and my siblings..sekurang nye my mummy ajor me how to behave and to take care myself bila i berada di rumah sendiri or rumah orang laen..


p/s : memang la kata2 nasihat tu menyakit kan telinga tapi kalau di dengar di terima dan dipikirkan balik..sedikit sebanyak nasihat yang menyakit kan itu dapat membantu kita untuk jadi orang yang lebih memahami...

p/s : tak guna jadi orang pandai melangit and alim warak tapi xreti hormat orang tua..

p/s : sedih bila kite bukan nye anak kesayangan..lagi sedih bile kite di anak tirikan oleh mak sendiri..tapi amat membangga kan bile at the end mak kita tu sendiri lagi suka abes kan sisa2 tua nye di rumah kite yang bukan anak kesayangan nye itu..

Monday, October 10, 2011

ITS NOT 48kg OK!!!

berat i bukan nye 48kg ok...jadi i kene beringat makan tu..ahahahaha..tak leh bedal2 ni..mati lah..kene kurang kan makan..xleh la nak makan sedap2 dah..


tapi ok ape..i rasa diri i ni chubby chubby nice gitu...ahahahahhahaha..

p/s : action on November are really really will happen..gitu kau..pegi bandung..sarong cincin..wah bizi nye november nanti..

Monday, October 3, 2011

pasport

siang tadi buat pasport kat wangsa maju..lama thok tunggu nye..naek pening2 kepala gitu..siap begadoh2 on fone lagi..kompem orang sebelah tadi tu geleng2 kepala dengar i gadoh..punya la i bercakap macam mesin gun je butir2 perkataan yang terkeluar...haha..tula hobi i buat masa ni suka bergadoh2 on fone gitu..bahagia sangat thok..


alkisah..i telah di arahkan mummy jutawan i untuk membuat pasport kerana lepas raya haji ini..kami akan pergi ke bandung..shuping..yeay2..jika dizinkan tuhan..maka akan sampai la kami anak beranak ke sana dengan tujuan mau membeli belah..hihihi..nak bawak juta2an rupiah la..wah2..sangat kayo i nanti ade juta2 lagi tu..kau ado..!!!

jadi sape2 mau mengirim boleh la tinggal kan pesanan..sekali dengan duit..khas untuk sanak sudara je..y tiada pertalian darah x boleh bagi pesanan..sekian..

kat sini la tempat i buat paspot..pegi dengan opismate..mengulor lepas balik dari opis vendor gitu..nakal kan we all..pas bayor semua duit..kene tunggu 1 jam..we all pekena la nasi kukus kat depan sikit..sedap la jugak..boley tahan,..dah lama x makan nasi kukus ayam dara..nak tambah tapi teringat kan angka y lagi 2kilo je nak jadi 8..haish..tobat nasoha i jadi nye..