Haaluu...

My photo
i am mixed with jawa plus melayu and i am proud to be a daughter of my mummy jutawan aka Wak Roza..

Monday, July 11, 2011

malaysia kini..

tidak sia2 untuk i study sejarah n political science at IIUM..bila keadaan sekarang ini berlaku..sangat malu dan sedih bila memikirkan orang2 laen sering membagkit kan hal perkauman pada isu BERSIH..sangat la narrow minded..terima kasih pada yang mengata kan i ni pejuang bangsa..ye bangsa 1Malaysia..sedangkan Pak Samad pon sokong Bersih..ini kan kita orang muda yang tidak pernah mengalami peristiwa2 sejarah yang pernah Beliau alami dulu..tak kan la Pak Samad nak jadi P.M pulak kan..Beliau adalah orang bijak pandai..orang yang banyak pengalaman..dan Beliau tahu ape yang beliau suarakan..


p/s : i bukan la ahli politik mane2..tapi i mengundi pada pihak yang memperjuangkan hak rakyat 1Malaysia ni..no racism at all...

Friday, July 8, 2011

me at office


the latest me..ahahahaha..

saya orang malaysia..

xtau nak tulis ape..number of my age da bertambah2..ahaha..sangat suka2..sangat proud..keje masih lagi mencari yang paling the memuaskan hati ini..yang boley buat banje lebih2..boros2..and ofkos..boley menyimpan lebih2..agak2 bila r tu kan..ahaha..


p/s : ermm..dalam kehidupan i..banyak jumpa pelbgai ragam orang..yang bagus ade..yang xbagus ade..yang buat i selalu gelak jahat pon ade..tapi nak buat cmne..manusia xnampak kesalahan diri sendiri..i pon sama..tapi tu la..cuba la usaha untuk perbaiki diri sendiri..jangan amek hak orang laen sudah..x aman dunia akhirat..xberkat orang kata..pastu..bile ade orang tegur sila la terima teguran tu dengan otak and hati y open minded..

Saturday, July 2, 2011

my gegula hati..

same age with me..lawyer xjadi..tapi die jadi loyer buruk sesangat..xberharta..pegi keje pon nek bas..bas kilang lagi tu..opss ini adalah realiti.. i am accepting him whom ever he is rite now..


he is not a liar..he is so so a sweet talker..sangat gedik..sangat kurus..suka berpikir bukan2 about me..

kiteorg dah berplanning yang gitu2 itu..oleh kerana masing2 xberharta..jadi masing2 sedang mengumpul harta..2013 menjadi pilihan..insyallah..

rupa..wajah..susuk badan nye masih lagi dirahsia kan..ahahaha..bukan ape..kalau pape jadi..xdela malu sesangat kot..kan..

p/s : lama da x hupdate blog ni..ahahaha..da lame x blogwalking..almaklum lah bizi keje la kate nye..sibuk mengumpul rete nye..