Haaluu...

My photo
i am mixed with jawa plus melayu and i am proud to be a daughter of my mummy jutawan aka Wak Roza..

Wednesday, December 21, 2011

which one is important???

ISLAM or race..

i choose ISLAM

Thursday, December 15, 2011

ALLAH sayang i

ALLAH tu masih ingat pada saya sebab tu saya sakit..

saya sakit sebab ALLAH sayang saya..
jadi saya kene la selalu ignat ALLAH..

Friday, December 9, 2011

mummy

tq mummy doakan i hari2..i pon akan usaha jugak..

mummy i yang kat belakang tu..

Wednesday, December 7, 2011

ustazah to be..

blom kompem ape pon..tapi tu kan doa..so moga2 dengan izin ALLAH..i dapat jadi ustazah..


untuk pengetahuan you all..selasa depan i ade intervie jqaf..jadi doakan i semoga dapat menjadi seorang ustazah yang banyak memberi manfaat kepada anak murid nye..cing~~~


Friday, December 2, 2011

video sangat menyentuh kalbu



"bila kita jd seorang pensyarah sama mcm guru, guru yg biasa hanya memberitahu, guru yg bagus memberi keterangan, guru yg hebat beri inspirasi sbb itu sebagai pensyarah bila kita nak mengajar anak murid kita nak tentukan bahawa kita mengajar bukan nak tunjuk kita pandai, kita mengajar utk kesan pd pelajar. jd bila kita buat sesuatu apa kerja, kita buat sesuatu bkn nak tunjuk hebat ttp ingin memberi manfaat itulah rahsia dlm gagah" prof dr muhaya hj mohamad.


"bila makanan rohani tinggi, x perlu makanan emosi"

"jika kita bersandar pada tiang, kita akan takut tiang itu jatuh. tpi jika kita bersandar pada Allah, Allah itu sentiasa ada"

p/s..video ni sangat menyentuh kalbu..doktor ni..sangat2 bagus..masyaallah..cita2 dia nak meninggal hari jumaat bulan puasa..kite punye cita???

Thursday, December 1, 2011

juruteknik

dulu i study history..bile keje plak i jadi juruteknik..ahahahaha..pelik kan..rejeki nama nye..and i sangat love dis kind of job..pening bile keje banyak je..xde keje boley men game..fesbuking..blogging gitu..ahahaha..pegi keje pon macam pg jalan aje..gitu..


i keje buat report..report pasal line yang korang pakai sekarang ni..macam digi,maxis,celcom..i tak pon pegi site..tapi dapat keje jadi juruteknik..nak lagi sedap.. assistant engineer gitu..wahahahah..

Monday, November 28, 2011

padini sale

u oll pagi ke..i pegi kot..pegi ngan guard i..guard i suka barang padini..ahahah..tak boley blah kan ayat..belagak giler punye ayat..alah..guard i sanggup pegi time ade sale je..takde sale..tengok jela..beli pon sehelai je kot..gitu..


alkesahnye..i dapat tau ade sale kt padini dari radio hitzdotfm hari jumaat lepas..giler excited sampai terus kol guard i tu..ingat nk pegi sorang je..beli kan je untuk die..tapi guard i ni kuat tacing..jadi kene la bawak die..after pegi kenduri kahwen kawan i kt hulu langat tu pas hnta acom..terus je pegi jaya jucso alpha angel kat wangsa maju tu..

ramai orang kot..i memang takde napsu nk membeli..sebab baru je abeskan duit sampai satus lebih kat shoping online(mati la kalau guard baca ni..kompem die bebel)..tapi i pau jugak guard i dengan ladies skirt gitu..dalam banyak2 barang we all amek..skirt i paling mahal gitu..ni gara2 pakai rembat je..nampak je 70% less pakai amek je tanpa tengok pada price nye..cek pon time dah nak bayo.ahaha..

padini sale ni sangat susah nak tau bile die sale..die xheboh2 kot..dalam banyak2 chanel radio..hitzdotfm je ade kuar iklan die..nasib la i dengar hitzdotfm..tq hitzdotfm..ahahahah..


skirt yang i pau..

Friday, November 25, 2011

being reservation

dengan kata bahasa melayu nye i udah bertunang pada 13/11/2011...semua nye diadakan secara simple mimple..ade jugak kata i buat secara by sudden..memang itu yang di plan kan..ahahahaha..yang penting time kenduri kawen nye i akan heboh kan secara besar besaran..venue nye da ade da..kat masjid sultan ibrahim kuala selangor..klas kan jah..ko ade ke nak buat kenduri kawen kat masjid..lagi berkat gitu..tapi tarikh nye tak kompem lagi..ahahahaha..


justeru itu..i perlu la menjaga adab seorang yang berdarah manis..gitu..

p/s: lambat nk hupdate post..yang i pegi bandung pon i xhupdate..bende da basi..jadi nye malas udah..bio kan aje..sape suh xde mase kan..selalu wonder..camne la orang2 laen boley ade mase untuk hupdate blog die..haish..

Thursday, October 27, 2011

present and past

present

past
p/s : sila cari perbezaan nye...ahahahahaha...

Wednesday, October 19, 2011

biadab..


i tak penah biadab dengan mummy orang2 laen..tapi bile orang laen sangat biadab pada mummy i dan salah kan mummy i kerana kesalahan diri nye sendiri yang keras kepala..itu adalah tidak adil..masing2 tau and kenal2 mummy masing..i tak penah judge mummy i lg owsem dari orang laen..but i know my mummy sangat..itu die punye style so what your problem with it..with out my mummy..i am not what i am now event xberapa nak di bangga pon sangat but me now understand the reason why my mummy acted like that to me and my siblings..sekurang nye my mummy ajor me how to behave and to take care myself bila i berada di rumah sendiri or rumah orang laen..


p/s : memang la kata2 nasihat tu menyakit kan telinga tapi kalau di dengar di terima dan dipikirkan balik..sedikit sebanyak nasihat yang menyakit kan itu dapat membantu kita untuk jadi orang yang lebih memahami...

p/s : tak guna jadi orang pandai melangit and alim warak tapi xreti hormat orang tua..

p/s : sedih bila kite bukan nye anak kesayangan..lagi sedih bile kite di anak tirikan oleh mak sendiri..tapi amat membangga kan bile at the end mak kita tu sendiri lagi suka abes kan sisa2 tua nye di rumah kite yang bukan anak kesayangan nye itu..

Monday, October 10, 2011

ITS NOT 48kg OK!!!

berat i bukan nye 48kg ok...jadi i kene beringat makan tu..ahahahaha..tak leh bedal2 ni..mati lah..kene kurang kan makan..xleh la nak makan sedap2 dah..


tapi ok ape..i rasa diri i ni chubby chubby nice gitu...ahahahahhahaha..

p/s : action on November are really really will happen..gitu kau..pegi bandung..sarong cincin..wah bizi nye november nanti..

Monday, October 3, 2011

pasport

siang tadi buat pasport kat wangsa maju..lama thok tunggu nye..naek pening2 kepala gitu..siap begadoh2 on fone lagi..kompem orang sebelah tadi tu geleng2 kepala dengar i gadoh..punya la i bercakap macam mesin gun je butir2 perkataan yang terkeluar...haha..tula hobi i buat masa ni suka bergadoh2 on fone gitu..bahagia sangat thok..


alkisah..i telah di arahkan mummy jutawan i untuk membuat pasport kerana lepas raya haji ini..kami akan pergi ke bandung..shuping..yeay2..jika dizinkan tuhan..maka akan sampai la kami anak beranak ke sana dengan tujuan mau membeli belah..hihihi..nak bawak juta2an rupiah la..wah2..sangat kayo i nanti ade juta2 lagi tu..kau ado..!!!

jadi sape2 mau mengirim boleh la tinggal kan pesanan..sekali dengan duit..khas untuk sanak sudara je..y tiada pertalian darah x boleh bagi pesanan..sekian..

kat sini la tempat i buat paspot..pegi dengan opismate..mengulor lepas balik dari opis vendor gitu..nakal kan we all..pas bayor semua duit..kene tunggu 1 jam..we all pekena la nasi kukus kat depan sikit..sedap la jugak..boley tahan,..dah lama x makan nasi kukus ayam dara..nak tambah tapi teringat kan angka y lagi 2kilo je nak jadi 8..haish..tobat nasoha i jadi nye..

Monday, September 19, 2011

November


november yang mencemaskan i..

bukan nye nak ikut-ikut orang laen dah buat..
tapi maybe time i da sampai kot..ngahahaha..
ops..alhamdulillah..
tapi tu dalam perancangan sajo..
Allah kang yang menentukan sama ada jadi ke tak november ni..
doa2 kan la ye kebahagiaan saya ni..
yuhuu...!!!!


p/s: gambar cincin sajo2 je letak ye..ahahaha..bagi propa je lebih sikit..

Monday, August 15, 2011

perubahan..


semua orang berubah..i pon nak brubah..which i mean interms of my dressing..wak roza selalu bising i..pasal my dressing..tak mencakupi syarak..ermm..tudung tak labuh..baju pon xlabuh..xpkai stokin..dalam hati ini ade rase nak pkai labuh2..tapi duit tak dok nak beli yang beso2 punye dress..duit abes ke bende laen..adeh..


for now..i suka hijab style Heliza Helmi..canti dan mencakupi syarak nye..

cantik kan..ni amek kat pehbuk fan page Heliza Helmi

lately jugak teringin nak pakai jubah..tapi i prefer jubah yang simple je..tak nak yang fancy2 tu..ermm..for now..i pkai je baju yang i ade je la dulu..t-shirt yang ade i akan sarung kan lagi dengan cardigan..tapi kat lengan plak melekat..adeh..sangat mencabar zaman sekarang ni..kan

semoga..di perkuat kan hati ini melawan napsu diri sediri..amen..berubah la pelan2..tak mo drastik2..takot tak istikomah plak..

lastly (doa ye..tolong amen kan)..ya Rab..murah kan rejeki ku yang bernama Siti Rasidah bintul Rudzah..semoga rejeki yang diberikan kepada ku ini..dapat disalurkan ke jalan yang di redhai Mu ya Rab..amen ya rabbal a lamin..

Friday, August 12, 2011

selamat berpuasa..

i puasa ye..puasa kali ni..i jarang2 makan nasi..diet konon nye..siap minum teh detox lagi tu..tapi pakai seluar stil lagi terasa sempit nye..ahahaha..


ramadhan bulan mulia..rajin2 kan beribadah..

selamat menyambut bulan ramdhan...


Monday, July 11, 2011

malaysia kini..

tidak sia2 untuk i study sejarah n political science at IIUM..bila keadaan sekarang ini berlaku..sangat malu dan sedih bila memikirkan orang2 laen sering membagkit kan hal perkauman pada isu BERSIH..sangat la narrow minded..terima kasih pada yang mengata kan i ni pejuang bangsa..ye bangsa 1Malaysia..sedangkan Pak Samad pon sokong Bersih..ini kan kita orang muda yang tidak pernah mengalami peristiwa2 sejarah yang pernah Beliau alami dulu..tak kan la Pak Samad nak jadi P.M pulak kan..Beliau adalah orang bijak pandai..orang yang banyak pengalaman..dan Beliau tahu ape yang beliau suarakan..


p/s : i bukan la ahli politik mane2..tapi i mengundi pada pihak yang memperjuangkan hak rakyat 1Malaysia ni..no racism at all...

Friday, July 8, 2011

me at office


the latest me..ahahahaha..

saya orang malaysia..

xtau nak tulis ape..number of my age da bertambah2..ahaha..sangat suka2..sangat proud..keje masih lagi mencari yang paling the memuaskan hati ini..yang boley buat banje lebih2..boros2..and ofkos..boley menyimpan lebih2..agak2 bila r tu kan..ahaha..


p/s : ermm..dalam kehidupan i..banyak jumpa pelbgai ragam orang..yang bagus ade..yang xbagus ade..yang buat i selalu gelak jahat pon ade..tapi nak buat cmne..manusia xnampak kesalahan diri sendiri..i pon sama..tapi tu la..cuba la usaha untuk perbaiki diri sendiri..jangan amek hak orang laen sudah..x aman dunia akhirat..xberkat orang kata..pastu..bile ade orang tegur sila la terima teguran tu dengan otak and hati y open minded..

Saturday, July 2, 2011

my gegula hati..

same age with me..lawyer xjadi..tapi die jadi loyer buruk sesangat..xberharta..pegi keje pon nek bas..bas kilang lagi tu..opss ini adalah realiti.. i am accepting him whom ever he is rite now..


he is not a liar..he is so so a sweet talker..sangat gedik..sangat kurus..suka berpikir bukan2 about me..

kiteorg dah berplanning yang gitu2 itu..oleh kerana masing2 xberharta..jadi masing2 sedang mengumpul harta..2013 menjadi pilihan..insyallah..

rupa..wajah..susuk badan nye masih lagi dirahsia kan..ahahaha..bukan ape..kalau pape jadi..xdela malu sesangat kot..kan..

p/s : lama da x hupdate blog ni..ahahaha..da lame x blogwalking..almaklum lah bizi keje la kate nye..sibuk mengumpul rete nye..

Tuesday, June 7, 2011

Stacy - Kisah Dongeng



p/s : sangat touching tengok mv ni..nak nangis..pinjam bahu kamu???

Tuesday, May 24, 2011

i yang perihatin



kalau terasa nak jadi orang mutan..sila sokong projek ni ye...eee..

Monday, May 9, 2011

bilik rm130 sebulan untuk di sewa..urgent!!!

sape2 nak sewa bilik kat area sri gombak..located betol2 seberang ngan giant batu cave tu..nama tempat adelah batu caves centrepoint..nak kepastian..sila cari kat google map..ade da..kat bahagian image pon da ade tunjuk gmbar sekitar kawasan rumah ni..boley ar cari i kalau berminat..sila mesej i kat fesbuk i..u all kena klik kat banner fesbuk i kat sebelah tu ye..bilik rege rm130 sebulan..nak pompuan muslimah..yang bekerja..kalau die part time student pon boley dipertimbangkan..kalau nak share bilik tu ngan kawan korang sendiri pon boley..rumah da ade dapor and gas tempat masak la..peti ais pon ade..tv pon da ade..mesin basuh pon da ade...bil air dan letrik kira bahagi berapa orang ade dalam rumah nanti..

Sunday, May 8, 2011

Vaseline hilangkan calar di kereta

di atas adalah gambar minyak vaseline ye anda2 sekalian..selain digunakan untuk kulit yang kering..vaseline ni jugak boley menghilang kan kesan2 calar kecik kat kerete anda..dan i telah pon melakukan nye..terbukti berkesan..hati yang bercalar dulu sudah shining kembali tatkala melihat my BLB i xde da kesan calar2 tu..hati i sangat release..ahahaha..xdela jeles tengok kete org laen yang tak de calar tu..


mula2 ingat nk guna losyen..konon2 nye nak hilang kan kesan2 polish kat Baby B (name of my BLB)..losyen kat rumah ni semua lokpi punye..mahal lak tu..takot kene marah..rembat je die punya vaseline..cuba cuba..kat semua badan Baby B yang bercalar..hilang lak..sangat teruja..kalau tau xyah nk gi polish..bayo memahal..same je nampak lagi..

p/s : sape2 ade kete..kalau ade minor calar kat kete u all..guna la vaseline tau..tonyoh2 sikit..hilang da calar tu..














Thursday, April 21, 2011

teringat..

rindu,sedih.teringat..dulu yang penah i rase..nak rase balik tapi dengan cara yang betol..berjanji akan jaga dengan penuh kasih sayang dan mengikuat susun cara islam yang suci..menyesal..memang sekali..berdosa..dugaan..satu je yang tak terbuat..berazam nak buat..tapi tak tercapai lagi..entah kan sempat atau tak..semoga di panjang kan umur oleh Allah..

p/s : dada sesak teringat kan balik buah cinta terlarang i...i am sori..ampun kan i..semoga kite berjumpa di syurga nanti..i wil remember you always..heart you always..

Friday, April 8, 2011

kek keju kukus berlubang


tetibe begitu rajin..i telah membuat kek keju for the first time nye..hasil nye..kek keju i surface die sangat berlubang2..macam bulan dah..rasa nye..i makan je time panas..rase masin2..rase telur sangat..xtau la kalau time seju kang..ahahaha..

berlubaang lubang kan..

tengah2 panas ni..

p/s : masak sorang2..tetibe nekad nak masak..yelah tengah ade duit nak beli barang2 kek..ahahaha..

Thursday, April 7, 2011

Iktibar

jangan bekerja dengan kawan..maksud nye bos kite tu kawan kite sendiri..yelah..banyak makan hati..kite kesian kat die..tapi die macam buat xkisah..terasa tau..macam diperguna2kan..kalau keje dengan kawan pon..pastikan die bukan la bos anda..kawan sepejabat xpe..nasib la i da terlepas semua ini..

P/s : bos yang baek adalah bos y perihatin..utamakan pekerje dulu dari die punya hal sendiri..kalau asek guna kan tagline kite same2 cari duit tok kite sendiri..macam tu xdelah istilah bos and pekerja..btol x??

Friday, March 25, 2011

kaffarah dosa untuk i..


kaffarah dosa bermaksud balasan Allah di dunia akibat dosa yang dilakukan oleh seorang hambanya, juga ujian-ujian Allah itu boleh berlaku, yang mungkin melibatkan kematian orang yang dikasihi, kehilangan harta benda ataupun penyakit, tidak kira sama ada penyakit tersebut berlaku dalam tempoh masa yang lama ataupun sekejap bergantung kepada ketentuan (qada’) Ilahi atau buat selama-lamanya sehingga mati. Selagi ketentuan (qada’) bagi sakit itu belum menepati qada’ Allah, maka sakit (kifarah) tadi tidak akan sembuh biarpun pelbagai usaha dilakukan oleh manusia jelas di.sini membuktikan bahawa ada di antara penyakit itu akan sembuh dengan sendiri biarpun tanpa usaha manusia untuk mendapatkan kesembuhan ataupun tidak akan sembuh biarpun banyak usaha untuk menyembuhkannya telah dilakukan(amek dari blog ni..)

da banyak kot dosa i ni kan..cepat2 la bertaubat..beristighfar bebanyak..redha dengan Qada' and Qadar Allah ni..patut pon pintu rejeki untok i kecik je terbukak..kekadang die tertutup balik..Siti Rasidah bintul Rudzah!!!..anda kene banyak bersabar..kuat kan semangat anda..cayok2 for me..



gambar semua dr mr GOOGLE ye..

Friday, March 11, 2011

resignation letter

da bagi..menunggu hari je..weee...

Thursday, March 3, 2011

i btol2 da berhenti berharap..


bende2 berkaitan perasaan ni..jangan buat maen2 ye anak2..biarlah berterus terang..bagi kate putus yang sebenanye..i sangat akan berkesedihan kat akhir nye..selalu terjadi..bile kite da sayang and end up rupanye..kite syok sendiri..maksudnye tertipu sendiri dengan perasaan sendiri jugak..letih kan kalau selalu jadi cmni..


p/s : selalu kecewakan orang..dan dikecewakan..pengsan mak!!!
hati sedang berkecik hati..tulisan pon kecik jugak..

Sunday, February 27, 2011

Heliza Helmi - Cuma Aku



P/S : lagu ni how i feel rite now pada orang y dok kat ksmpung medan tu..huh!!

:(

and tonite..i was at my mummy office..i am so deathly bored..no body wants to talk to me..sedih je kan..jangan mengharap..tapi i sangat berharap..argh..semoga tuhan murah kan rejeki i..amin..

Friday, February 18, 2011

Sam Tsui

sangat suka Sam Tsui..muka die petak..die senyum sangat cute..suka2..terus jatuh cinta kat die..muahahaha...

kat bawah ni lagu die..die ni kire artis youtube gitu..

Thursday, February 17, 2011

relaxing my mind

currently in relaxing mode..konon nye la..muahahaha..


p/s : blog x best eh without putting any pictures eh..ermmm..yelah..org bubuh pasni..

Friday, February 11, 2011

Fergie - Clumsy



P/S : my currently situation..ahahahahaha...

Wednesday, February 9, 2011

sedekannas

i wish that u are the one that i dreams of back days.......

Monday, February 7, 2011

keje dengan eon

tadi dapat kol dari org eon..dah lama kot i apply that job..gaji same rate dengan gaji keje sekarang..keje kat eon tu just temporary je for 6 months..so i tolak je..bagi la peluang kat orang laen..btol x..xde rejeki lagi nak dapat keje baru..

Wednesday, January 26, 2011

Pastikan perkahwinan kita membahagiakan sejuta hati. Memuaskan sejuta jiwa. Menghidupkan sejuta roh dan menyelamatkan sejuta ummah.


p/s : akan cuba menghayati dan melaksanakan bait2 kata ni..

solat istikharah

i got two choices..back to the islamic method..do the solat istikharah first la kan..

Tuesday, January 25, 2011

like i care..!!!

sori..i am not interested dah..bende da xde pape kan..hoho..!!!

Monday, January 24, 2011

kesukaan mummy

orang masjid..hemsem..KAYA..adoiyai...

Tuesday, January 11, 2011

tinted for my BLB

sabtu ni nak gi tinted BLB..hahaha..pau duit mummy i lagi la nampaknye...s

Monday, January 10, 2011

BLB

semakin serasi dengan BLB i..hehehe..

Saturday, January 8, 2011

aids

agak2..kucing pon boley dapat aids ke..yela at one time sampai 4 kucing ajntan kerja kan 1 kucing betina..nenek i cakap..kucing betina kat umah i kne aids..tu yang die asek mengeow je..sebab sakit..mintak di bawak jumpe ke doktor...ish..ish..ish..

baby..

petang..i akan dapat my big baby..lalala..hati yang sedih semalam dah gumbira pagi2 ni..

Friday, January 7, 2011

menitis

mode :: pipi xbasah..tapi my heart very sick rite now..ooooohhhhhh...

Wednesday, January 5, 2011

loneranger

im totally loneranger sangat2 ni..but im hepi as what i am now..hopefuly dapat keje kat ITNM tu..

Monday, January 3, 2011

kedapatan sudah..

kan senang kalau beterus terang..senang semua masalah boley setel..tapi masalah len datang lak..


p/s : kite kene terima hakikat pada ape y berlaku..baru la hati ni x berdendam..