Haaluu...

My photo
i am mixed with jawa plus melayu and i am proud to be a daughter of my mummy jutawan aka Wak Roza..

Thursday, December 30, 2010

Love - John Lennon



p/s : the lyrics were so simple tho its so meaningful..

Monday, December 27, 2010

my big baby

xsabo rase nye nak tunggu my big baby..baby kecik now ok je..xde ragam2 dah..big baby je tengah tunggu die datang kepada i..sabtu ni jumpe mummy..tandatangan borang untuk dapat kan big babay..yuhu..thank you mummy..hepi oh hepi day..!!

Thursday, December 23, 2010

from fat to thin

i senang akan kurus bila tak makan malam..senang jugak nak gemuk bile makan malam..

Wednesday, December 22, 2010

movie

last nite..pegi summit..tengok movie..movie melayu..cite hantu kak limah balik rumah..ketawa sampai meleleh air mata..best cite ni..xrugi tengok..


p/s : pagi ni sedih dah..kene marah ngan mummy..yelah semua salah i..suka postponed2 bende..malas nak sakit hati..dah xmengharap pon nak dapat kete yang i mintak tu..rase nak meleleh jugak la air mata ni..dah xde rezeki nak jadi cikgu..jangan la salah kan plak orang y saja2 postponed..tau nak hangin je..tau nak sakit hati je..bukan nye xde next time pon..cuma kali ni i yang xde rezeki lagi..ahkir tahun 2010 ni..i xde luck sangat kot..hermmm...

Saturday, December 18, 2010


haha..i yang so so fatty..alahai anak mummy..

Friday, December 17, 2010

Kita Insan Biasa - Jay Jay & Dayangku Intan (original mtv)




p/s : lirik penuh makna..sangat salute pada pak ramli sarip...

Wednesday, December 15, 2010

ingatan

semakin nak dilupakan..semakin menghantui diri ni..eee..boley jadi sewel macam ni...haish..!!!

Tuesday, December 14, 2010

Chronicles of Narnia: Voyage of the Dawn Treader

pegi tengok semalam at sunway piramid..with housemate..borrowing kete opismate..cite ni sonok..best2..puas hati..

Saturday, December 11, 2010

mimpi

jangan taksub dengan mimpi ok..tapi mimpi yang satu ni..i berharap sangat jadi kenyataan..hohoho

Friday, December 10, 2010

berinai

tangan i berinai..inai nye kaler hitam..inai merah untok orang nak kahwen..inai hitam plak untok orang bujang macam i ni..ok kan...????

Thursday, December 9, 2010

selimut

tidur i lena betol malam tadi..selimut baru..bali kat uptown danau kota malam tadi..rm10 aje..abeh ar..susah nak bangun pagi la pasni..masuk keje kompem lambat la ni..

Wednesday, December 8, 2010

blogging

last few days..ade orang tegur i..cakap berblog ni..membuka pekung sendiri..lagi2 kalau macam blog diary yang i buat ni..tapi bile pikir2 balik..ade jugak betol nye..tapi kalau kita tapis2 tak de masalah kot..tapi..nnti orang kate kite xde masalah plak..ermm..banayak plak masalah kan..adeh..


but the thing is..tujuan..motif..sebab musabab..nape perlu nye i tulis2 blog ni..and my best answer is..i tak de tujuan k..saje..suka2..and..at the same time..cuba ingin menyampai kan sesuatu..yang x dapat nak diluah kan..secara live..

sori if penulisan i ni..ade yang terasa..ade yang xpercaya..tapi..semua ape yang i tulis semua adelah benar..xde propa2..but after dis..maybe..i akan tulis secara simbolik..no more long passage..

i akan try menulis sebanyak..dua baris saja..ingat tu..dua baris saja..sekian kali nye untuk entry kali ini..

Tuesday, December 7, 2010

pencen

i rase..i nak pencen dari berblog la..eeee....!!!!!!!!

Thursday, December 2, 2010

merisik

actually bukan proper merisik pon..baru nak di kenen2 kan oleh pihak mak2..haha..sangat kelaka dis story..dan sangat kelaka bile mendapat respon dari pihak lelaki itu sendiri..die sangat gelabah noknok..haha..perlu ke nak post kat wall i..siap cakap make it clear..watdeshut..haha..perlu ke make it clear ngan i.. supposedly..make it clear ngan mak u la kan ci laki oi..haish..mak u yang kol mak i dulu..tanye kan pasal i..so..pandai2 la u setel kan hal tu..


one of my fren..perasan la post cik laki ni..and my fren ni sangat marah pada ci laki ni..my fren cakap..cara cik laki itu boley menjatuh kan maruah dan sangat kebudak budakan nye..kire buat i malu la..kot2 nanti ade y tersalah paham cakap yang i ni terhegeh2 plak..

i releks kan saja udah..buat ape nk pening2..tapi sila la setel kan masalah tu dengan cara yang matang ye..

p/s : ni dah kene kenen2 kan..pasni kang xpasal2 kene pinang secara mengejut..takot la..rase seram..

Wednesday, December 1, 2010

setel

haha..kerja i dah selesai..mari kite bukak buku baru gitu..i dah buat ape yang patut..i dah tolong semua pihak..tapi maybe..cara i salah kot..wat eva..tapi yang pasti kerja i sudah selesai..


p/s : sila sakit hati kat i..and lagi satu..sila paham kan disini..i ade dua en jendol ye..yang 1 tu mmg la xbf i y bernama safri arif..tapi lagi 1 jendol ni name die din..ala..my schoolmate..aka bestfren..aka devilpatner..and now mydevilpatner ni bekerja kat bawah opis i kot..adeh..ade plak yang salah paham selama ni..uhuhu..kelaka nye..xpasal2 ade orang kol pagi2 bagitau gf die sudah salah paham..hailah manusia..senang nye la kene tipu..dan senang nye la bersalah paham pada penulisan i ni..haish..len kali papehal tnye la dulu tuan badan..bukan tanye bf u tu..sofuni la u ni gigirl..tapi salah i gak kan..pakai tarok je title jendol tu kat sape2..kan u dah salah phm..so kat sini..i dah perbetul kan silap i..so pada u to..either nak caye ke tak..its up to u then..jangan gadoh2 ngn bf u tu ye..this is totally misunderstanding..hai lah u ni..buat i tergelak pepagi..so u pon setuju la kan dengan title jendol tu tok bf u tu kan..agagaga..