Haaluu...

My photo
i am mixed with jawa plus melayu and i am proud to be a daughter of my mummy jutawan aka Wak Roza..

Monday, November 29, 2010

4 june 2011

itu ade lah tarikh my devil partner akan melangsungkan majlis perkahwinan nye..die baru bagitau jumaat lepas..siap i pau die mcd and rm60 ritu..haha..jemputan telah diberikan secara paksaan..


die akan berkahwin dengan seorang perempuan la ofkos..dan itu lucky gugurl akan berkonvo dis coming disember kat uitm shah alam..

my devil partner ni..becinta ngan orang laen..nikah ngan orang laen..sangat noty ini old boy..haha..

p/s : si jendol@my devil partner semakin geseng..nampak tua..abes la nampak xhensem la bersanding kang..pegi keje pkai sunblock ye encik jendol..haha..

Thursday, November 25, 2010

demam..

minggu ni i demam..membantut semua kerja2 i..opis dah sunyi..semua budak praktikal dah xde..dah tamat dah dey all punye prkatikal..rindu dey all sangat2..kat opis..tinggal i sorang je..melayan perasaan sorang2..nasib xde hantu..


i asek demam je..macam 2 bulan sekali konpem i demam..penat la..huhu..xpe2..demam tu kan sebahagian dari penghapusan dosa2 kecil..Allah tu masih ingat kat i..i love u Allah..!!!

Sunday, November 21, 2010

pemalas

ok..i admit that i am pemalas..tapi ape kaitan nye dengan mogok x bagi kawen..bersangkutan ke dengan malas i ni..ade ke..i buat2 mogok malas sebab mummy i x bagi kawen..haish..tersenyum2 jengkel i di tempat tido y best tu..ade jugak orang pikir i cmtu..choi2..


padahal i memang malas pon..semua la malas..buat keje lambat..tau nak abes kan duit je..

ade sebab i malas kan..bukan nye sengaja nak malas..let say u all kat tempat i..kemas2 bagai nak rak..xsampai sehari dah sepah balik..alang2 dah sepah..bio sepah betol2..tunggu la balik i rase rajin nak kemas..baru la i kemas..x gitu..haha..sebab ni la telahir nye sifat i yang suka membebel kat rumah..

lagi satu..maybe sebab dah tersedia bersepah..so i xtau nk start dari mane..die jadi blur and secara spontan nye menyebabkab i jadi lambat je nak start buat keje..yela kene plan untuk mengemas ni..al maklum la..bukan i yang buat sepah..kalau i yang buat..i tau la..pastu dah bersepah..dah tolong kemas..sebok dok komplen i simpan barang macam i sorok barang la..pakai tangkap muat simpan barang la..padahal dah memang camtu..i follow jela..huhu...

sekurang2nye..i kemas kan la jugak walau xsemegah anak2 dara y rajin itu..

p/s : lihat lah nanti..bila i da ade rumah i sendiri..xkan bersepah macam rumah mummy i..dan ini sudah terbukti bile i di rumah bujang i sendiri..teng..teng..teng..xcaye tnye la budak2 rumah i..ok!!!

Saturday, November 20, 2010

adakah dia..???

(motif i boh gambar ni..ok..sape2 nak chat kat fb..ni ade lah icon y boley anda buat kat fb during ur chatting)

some previous entri ade cite pasal budu kan..and i ade cite sikit pasal abe klate ni..what a coincidence..yesterday i have chatted with his brother..and his brother had asked me to call that abe klate back..i pon kol la dat abe klate..sembang2..said sori to him to what had i did to him..(jeng3)..and i have texted him about something and he replied back with a happiest news..weee..

tapi i x mo excited sangat..i just pretend to be moderate saja..ape nak jadi bio la jadi kan..haha..

this abe klate..sangat baek..die siap panggil i mek..pengsan mak bile dengar die panggil i mek..erghh..time tu sangat marah ko tau..rupa nye tu la panggilan dieorang pada kekasih hati pujaan..kate nye..betol ke x..tu i xtau la..(kisah ni happen setahun lebih yang lalu)

i dah jumpe kot parent and the whole family die..yang xsempat baby dalam perot akak die time tu..paling suka anak buah die yang name ain tu..sangat cute and kelakar..

bile ingat2 balik..i sangat kejam..i dah siap tukar 2 bf kot..tapi die still xde gf till now..biarlah..yang penting i dah mntak maaf kat die..and i dah pon buat die hepi semalam..hepi kot die?? huhu..

and now..i terpikir la..adekah abe klate ni orang nye..question mark sungguh..wuteva pon..i just run within the flow..hoho..

p/s : semoga i dapat hepi kan die sampai die mati..(ayat kejam kan..pengsan..)

Friday, November 19, 2010

raya korban

(motif i letak gmbar ni sempena entri ni..???!!!)

hari raya korban..makan lembu banyak..nom3..sampai nak demam dah ni..kali ni raya without my adik..lokpi..die pegi acheh..menolong orang beraya kate nye kat sane..hermm..kat umah ni lagi banyak bende nk di tolong kn ok..dush3 pada itu budak..i plak kat umah ni..dok saja..tido..makan..tido..makan..masak..tido..makan..haish..letih tau..ape boley buat..i dah balik rumah ni..malas nk keluar2 rumah..nak gi kedai pon i boley suh mak i y pegi..padahal..kedai dekat je pon..15 mnti jalan kaki..5 minit nek moto..huhu..tu la kan..kalau dah malas name nye..

senin sok..ade interview..oo..mintak2 dapat la keje tu..kat damansara pelangi..pray for me so that i can get that job..i banje korang makan lah kalau dapat..ngeee...

p/s : selamat hari raya korban ok..!!!..hidup kene ade pengorbanan..perubahan..menjadi kan kite lebih waja diri..(erk!!)

Tuesday, November 16, 2010

Perfect Two (Acoustic Version) - Auburn


p/s : love this song very much..the lyric was so cute..ehehe..

Saturday, November 13, 2010

dream

kalau boley..nak hidup dalam mimpi2 ciptaan i sendiri..mimpi2 yang indah tu..

Friday, November 12, 2010

L.O.V.E


I hate that I love you so
I hate how much I love you, boy
I can't stand how much I need you

Tuesday, November 9, 2010

budu sedap


dulu..i memang rajin makan budu kot..sebab time tu..i ade kawan2 ngn soghey abe klate ni..sokmo makan budu..haha..pastu..dah xkawan ngan die..terus benti makan budu..hari ni..i gi amek sekali budu letak dalam nasi i..rase ngiler(bahasa jawa) plak tengok budu tu tadi dalam mangkuk die tu..pastu bile makan..pergh..rase nikmat nye budu tu..sedap kan makan budu ni..nasi kosong ngan kicap..ayam goreng sebagai lauk..timun sebagai ulam..pastu budu buat kuah..ooohhh..macam nikmat je kan..nak buat la kat umah kang balik ni..slurrppp..ni pon dah makan pon masih still merembes lagi air liur ni bile teringat kan budu tu tadi..haish...

p/s : ajib kate..lagi lame budu tu di peram..sampai keluar ulat2 die tu..lagi sedap budu tu..btol ke..eeee..macam geli lak rase nye..tapi sodap kan nasi..layan..


gamba taken dari blog Hanieliza's Cooking

Monday, November 8, 2010

bertaubat...

kite kene sentiasa bertaubat..

mati lah mak..banyak dah dosa i dah buat ni..hohoho..

mtest ambilan januari 2011

yeay..!!i my application to sit the mtest was success..i will do the test on this saturday..doa kan i dapat jawab mtest tu dengan cemerlang sehingga di panggil untuk temuduga plak kang..hihi..


pada sape2 yang nk cek die dpt buat mtest ke x..ni link die..mtest jan 2011

p/s : semoga i dapat la jadi cikgu..seperti yang mummy harap kan..

Thursday, November 4, 2010

secret

i got a secret..very much big that secret..and i cannot reveal it yet..untill the event of the secret really happen..


im very kind of kesian to whom get involved in this secret..

p/s : jangan nak persalah kan sesape..jangan nak tuduh sesape..kalau diri sendiri x pandai nak jaga diri ok..!!

Monday, November 1, 2010

2D-Cenderawasih Cover




p/s : sangat meaningfull ini lagu tau..oo terkesan di hati ni..