Haaluu...

My photo
i am mixed with jawa plus melayu and i am proud to be a daughter of my mummy jutawan aka Wak Roza..

Sunday, October 3, 2010

tu la kan...

dulu da bagitau orang tu macam mane..tapi degil nak try jugak..sekarang sendiri mau ingat la ye..pape jadi tu semua jadikan la sebagai pengajaran ye anak2..len kali dengar cakap and nasihat pada orang2 yang penah merasa..jangan jadi degil..jangan ego tu berbukit gunung bagai..jangan nak berlagak tak hengat dunia..jangan rasa diri tu bagus sangat padahal kekurangan tu tetap ade..jangan ingat kite boley ubah orang tu dalam sekelip mata..bila da terkena betol kat batang hidung sendiri baru la rasa sakit nye terduduk terjelopok tu..


nasihat i satu je..ketidak adilan yang di timpahkan oleh manusia bukanlah alasan bagi kite untuk membalas nya..bile kite berdendam kite da macam serupa dengan orang yang dah aniaya kite tu..btol tak anak2..

sabar itu separuh dari iman..dan iman itu ade dalam syurga!!!

maafkan la orang yang pernah khianati kite..sesungguh nye..tuhan akan balas dengan hal2 yang lebih baek lagi nanti..

p/s : i tau..i private kan fb i..papehal..direct msj me..email ke..xyah jadi stalker..xelok..buat sakit hati je..kan.......................

2 comments:

waheeda said...

i suke komen n pjelasan u tu...
jd manusia jgn jadi takbur bongkak n sombong...
bile da kene,br tawu langit tu tinggi ke rendah kan kan..?
ape pon,yg buruk tu jdkan ingatan masa hadapan...
p/s : nasihat kakak2 yg dah merasa jgn di ambil enteng,.kan da kene...isk isk isk... ;)

Artech said...

Salam dan 'hai' kepada anda yg sibuk belajar mahupun bekerja. Di sini kami ingin bertanyakan anda,"adakah anda menggunakan Nuffnang Ads pada blog atau website anda ?" Tidak perlu jawab, kami sudah tahu sebab kami sudah lawati blog dan website anda. Tapi iklan sebegitu susah mendapat pulangan dan sistem yang tidak hebat.Kenapa tidak hebat? Sebab ramai yang tidak tahu apa itu Nuffnang dan iklan Nuffnang yang sekadar dapat duit apabila orang klik. Walaupun begitu, anda tidak perlu khuatir atau sia-siakan usaha anda mencipta dan membuat website atau blog kerana kami akan menolong. Di sini kami ingin memperkenalkan satu program yang sangat mudah dan ringkas
serta mendapat pulangan yang lumayan. Program yang kami ingin memperkenalkan merupakan program affliate blog dan website di mana anda join, anda sebarkan link anda atau paparkan iklan spt Nuffnang,apabila orang lawat dan klik, anda akan dapat komisyen yg lebih mahal lagi berbanding Nuffnang. Bagi kami, Nuffnang sememangnya mempunyai iklan yg cantik dan kreatif. Yang dapat duit banyak daripada Nuffnang adalah pemilik website atau blog yg ramai pelawat atau sudah lama dalam bidang blogging dan webbing. Tapi bagi yg baru dan ingin dapat pulangan yg lumayan, program ini khas utk anda. Sekiranya anda menolak, sia-sia sahaja anda pos bermacam-macam berita,gambar, luahan hati, iklan, karangan dan macam-macam lagi tanpa mendapat apa-apa pun. Anda ingat klik shj akan dapat wang?? Tidak, ajak kawan atau pelawat join melalui link anda, anda dapat komisyen daripada member anda, bukan sekali tapi banyak kali apabila klik berlaku iklan pada member anda atau yang join member anda. Member di maksudkan "downline" tapi kami tidak mahu guna panggilan itu, kami suka panggil "member" atau "partner". Anda join kami, anda partner kami. Sudahkah anda faham? Kalau sudah, join kami. Tiada bayaran!!

Copy atau klik link ini http://tinyurl.com/29aktzp

Jika ingin follow dan melihat website kami, lawati http://media-seeker.com