Haaluu...

My photo
i am mixed with jawa plus melayu and i am proud to be a daughter of my mummy jutawan aka Wak Roza..

Tuesday, October 26, 2010

KWSP

haha..rupa2 nya..tiga bulan i keje kat sini..i xde kwsp pon..and gaji i dah di potong pon..so..duit tu pegi ke mane ye..pergi ke perkeso ke..banyak nye..sampai 10%..walaupon i tau..i keje memaen pon..tapi tu kan duit i..i tau la i fresh entry punye worker..tetibe i terasa di tipu..sedih nye..

should be..time i sign offer letter tu tnye la kat i..ade tak nombot kwsp..yang lagi besh nye..financial department tu boley selamba plak ptg gaji i..untok ape..kalau xde kwsp..bukan nye nak tnye pon kat i..ade ke x kwsp..pastu terang kan la..kalau i kene buat sendiri..ni diam kan aje..kalau i x tnye hari ni..sampai i benti pon die dok potong je la gaji i tanpa sebab..

esok i akan jalan kan misi i..untok regis kwsp i..bos..oh..bos..nape la..buat i cmni..tak baek ooo..

p/s : kalau la i jadi bos one day nanti..i nak jadi majikan yang jaga kebajikan pekerja nye..baru la pekerja kite nak kerja dengan kite dengan ikhlas..betol x..???

0 comments: