Haaluu...

My photo
i am mixed with jawa plus melayu and i am proud to be a daughter of my mummy jutawan aka Wak Roza..

Saturday, October 30, 2010

not yet the time..

i know u were there..but still dont know who really you are..i know..and im so sure..my time is not yet to come..im just being cool here..not waiting for that time..and not keep searching for you..me now working out for my self..harder..to..mummy..lokpi..uyun..embah..pray for my goodness..

embah please bertahan..sampai akak da ade anak 1 k..!!!

p/s : biasa la..mud i tgh weng2 ni..mula la bermadah..cewahh..sabo je la dengan life i ni..huru hara la..bila la nak dapat gaji beriban2 ni kan..ade duit kang..nak beli kete..rumah..bagi duit kat mummy..bagi duit kat adik2..anak2 buah..jangan di lupa..bila da banyak duit kang..sila berderma selalu..penyucian harta name nye tu..asal orang mintak je bagi..janji ikhlas..hati pon hepi..ececeh..

Thursday, October 28, 2010

Michael Bublé - 'Haven't Met You Yet' Official Video HD..mp4



p/s : suka lagu ni..kene ngan i..hoho..

luahan rasa hati i..

rasa sangat2 nak ade suami and anak2..!!!

Tuesday, October 26, 2010

KWSP

haha..rupa2 nya..tiga bulan i keje kat sini..i xde kwsp pon..and gaji i dah di potong pon..so..duit tu pegi ke mane ye..pergi ke perkeso ke..banyak nye..sampai 10%..walaupon i tau..i keje memaen pon..tapi tu kan duit i..i tau la i fresh entry punye worker..tetibe i terasa di tipu..sedih nye..

should be..time i sign offer letter tu tnye la kat i..ade tak nombot kwsp..yang lagi besh nye..financial department tu boley selamba plak ptg gaji i..untok ape..kalau xde kwsp..bukan nye nak tnye pon kat i..ade ke x kwsp..pastu terang kan la..kalau i kene buat sendiri..ni diam kan aje..kalau i x tnye hari ni..sampai i benti pon die dok potong je la gaji i tanpa sebab..

esok i akan jalan kan misi i..untok regis kwsp i..bos..oh..bos..nape la..buat i cmni..tak baek ooo..

p/s : kalau la i jadi bos one day nanti..i nak jadi majikan yang jaga kebajikan pekerja nye..baru la pekerja kite nak kerja dengan kite dengan ikhlas..betol x..???

Monday, October 25, 2010

Kopratasa : Permata Untuk Isteri (HQ Audio)



p/s : sangat suka lagu ni..weeee...

Friday, October 22, 2010

Hayden Panettiere - Wake Up Call - Official Music Video



p/s : suka lagu ni..weeeee...ade x y terasa dengan lagu ni x..??

Thursday, October 21, 2010

menara warisan

today..i'm going for blogwalking..to search about this so called 100 storey mega tower..atau name laen nye Menara WArisan..kan sekarang ni..isu ni sangat hot..semua orang x suka kan..so nak tengok la..ape pendapat orang laen pasal isu ni..go..go..blogwalking..!!!

Wednesday, October 20, 2010

Yuna - Penakut (lirik)



p/s : sangat suka pada lirik lagu nya ye..

Monday, October 18, 2010

Faizal Tahir - Hanyut (Acoustic Version with Lyrics)



p/s : saya kipas susah mati faizal tahir ye..huhu...

Aizat Amdan - Sungai Lui



p/s : sangat suka lagu ni..sangat damai lagu ni..kan2..

Friday, October 15, 2010

manusia

i suka tersalah tafsir orang..tapi bile i da kenal orang tu betol2..i boley tau die cmne..setiap orang..laen2 cara die tengok orang..setiap orang.. laen die tafsir kan seseorang itu..setiap manusia ade kekurangan dan kesilapan..jangan kite amek kesempatan pada kekurangan dan kelebihan orang tu..


pandangan pertama selalu menipu kite..tapi pandangan tok kali yang seterus nye adalah pasti..manusai ni xboley di jangka..yang diluar jangkaan die pon boley buat..ade orang..da buat silap..die buat silap banyak kali..die x serik..

i xsuka orang bagi harapan kat i..benci tau tunggu2 ni..buat rugi je tunggu bende yang xpasti..bagitau awal2..kan senang..i pon xde buang masa i..

jadi orang pon..jangan bodoh sombong..kite da nasihat kan tapi xmo plak amek endah dengan nasihat tu..lagi mau teruskan..akhir nya memakan diri sendiri..kan da rugi..kite xleh nak ubah seseorang tu..melainkan die sendiri yang nak berubah..kehendak die sendiri..usaha die sendiri..baru la perubahan itu mendapat hasil nya..

xpayah berdendam..xkemana pon dendam tu..jadi manusia kite kene redha..ingat tuhan sentiasa..

p/s : hari ni mud nak bagi nasihat..huhu..i pon byk kesilapan..i tau i pon ade sakit hati org itu..im so sory..

Thursday, October 14, 2010

menyesal..

sebab potong rambut pendek..pasni nak bela balik rambut bagi panjang2 balik..kueng2..nak bagi rebonding..eh..xnak la..bagi curly2 cikit..wah..vouge gitu..rambut saya..saya punye suka..xgitu..


p/s :selalu kite dengar hati orang ni laen2..tapi die kate bukan hati yang bezakan manusia ni..tapi naluri kite ni yang beza kan kite dengan orang laen..i xtau naluri i ape skang ni..haha..

Monday, October 11, 2010

dubai

entah bila entah dapat nye ke dubai tu..kabel i di sana da mintak da my latest resume..haha..guna kabel tu..macam xleh belah kan..ape boley buat..xde kabel..susah kan nak dapat keje kat situ..x gitu..


kalau da dapat..agak2..mummy i kasi ke pegi keje jauh2 sane tu..hermm..haish..

kene pikir ni..banyak bende kene pikir ni..oooohhhh..!!


Friday, October 8, 2010

penipu..

jangan suka tipu2 ye..tipu2 pon..buat ape..semua orang marah..semua orang benci..ingat tu..

p/s : i pon ade kuat2 tipu jugak..tapi saya tipu untuk selamat kan diri saya..hoho..

Sunday, October 3, 2010

my convo day

janji ngan mummy and abg apit..kol5a.m da siap2 kua rumah..last2 kol5 a.m pon xsiap lg..haha..kua rumah dalam 5.30 a.m ye..singgah solat subuh kat ijok..managed to arrive at iium at 7 a.m sharp kot..not so sure..time sampai tu..xramai lagi student and parent yang ade..mummy i sibok nak beli bunge..siap pesan xmo ade patung2..nak bunga fresh..so we all pegi la singgah jap kt stall jual bunge..my mummy ordered 10 red rose..pastu leh lak mummy i xtau nk tulis ape kt kad..i la y tulis..i yang tulis..i jugak la yang dapat..haha..

ni bunga yang mummy belikan..ade bear kecik tu acomey yang bagi...huhu..

ni gambar before entring the hall..

tengah que..i orang y belakang sekali..kesian..

ni turn i da nak dekat da..

time ni i nak tunjuk peace kat kamera..tapi sebab terlampo dupdap..lupa..terus nak turun je..haha..

bergamba dengan family..

bergamba dengan acomey and mummy..

overall..akhir nye saya graduated jugak dari iium..fuh..selama 4 tahun belajar..abes jugak akhir nye..next week nak pulang kan jubah..tp ade misi laen perlu dilaksanakan..mintak2..itu en ko and acom dua2 avaiable la hari tu..yeay..!!

p/s : tq to mummy..bagi bunga even thou bunga tu mummy jugak yang simpan..mummy kuar duit..mummy jugak yang amek balik..hoho..sayang mummy..sayang my family..nak cari duit banyak2 nak bagi kat mummy jutawan i..!!!

tu la kan...

dulu da bagitau orang tu macam mane..tapi degil nak try jugak..sekarang sendiri mau ingat la ye..pape jadi tu semua jadikan la sebagai pengajaran ye anak2..len kali dengar cakap and nasihat pada orang2 yang penah merasa..jangan jadi degil..jangan ego tu berbukit gunung bagai..jangan nak berlagak tak hengat dunia..jangan rasa diri tu bagus sangat padahal kekurangan tu tetap ade..jangan ingat kite boley ubah orang tu dalam sekelip mata..bila da terkena betol kat batang hidung sendiri baru la rasa sakit nye terduduk terjelopok tu..


nasihat i satu je..ketidak adilan yang di timpahkan oleh manusia bukanlah alasan bagi kite untuk membalas nya..bile kite berdendam kite da macam serupa dengan orang yang dah aniaya kite tu..btol tak anak2..

sabar itu separuh dari iman..dan iman itu ade dalam syurga!!!

maafkan la orang yang pernah khianati kite..sesungguh nye..tuhan akan balas dengan hal2 yang lebih baek lagi nanti..

p/s : i tau..i private kan fb i..papehal..direct msj me..email ke..xyah jadi stalker..xelok..buat sakit hati je..kan.......................

Friday, October 1, 2010

kali ini..betol punye..!!??

today is my mummy besday..!!! kali ni xde salah2 bulan lg key..!!

esok ade niterview kt kelana jaya..hati berbelah bagi sama ada nak pegi ke x??mummy da kasi da pegi..tp interview for management training ni berbaloi ke..ermm..takut ni macam skem lepasan siswazah tu je..rugi2..haish..poning..