Haaluu...

My photo
i am mixed with jawa plus melayu and i am proud to be a daughter of my mummy jutawan aka Wak Roza..

Saturday, July 31, 2010

kangen..

rindu bau die..
rindu..
i hate this feeling..dem..!!

perlu ke..

perlu ke kamu rase camtu..
perlu ke i rase camni..
atau i yang terperasaan hati ni..
bile nak hilang rasa ni..
sakit la..sangat sakit..
kalau la..i ade penyakit amnesia..
hilang ingatan..
tak ingat bende yang lepas..
rasa seperti orang baru..
i nak jadi orang baru itu..
adeh..!!

Wednesday, July 28, 2010

mengigau..

malam tadi i mengigau..i bangun mamai..cakap kat budak rumah.."ape yang merah"..haha..apela..memang la i minat kaler merah..sampai mengigau pon nak sebut kaler merah jugak..hahaha..kesian budak rumah i tu..blur die..tetibe i mamai tanye die bende kaler merah..malu pon ade ha..hoho..

p/s : i basuh kaki da tau sebelom tido malam tadi ye..tapi nk mengigau jugak..nak buat cmne..,alu sudah dengan budak rumah..huhu..

Tuesday, July 27, 2010

nape ni..

nape i ni..tetibe petang2 gini..i rase xhepi plak..adeh..

p/s : tabah menghadapi kenyataan itu..oooohhhh..

gigi

gigi saya pecah..camne ni..!!!takot sakit..ermm..da minum banyak susu pon..gigi stil reput..ni belom lagi jadi ibu yang sedang peknen..huhu..takot nye..xmo la pakai gigi palsu time muda2 camni..ooohhh...

Monday, July 26, 2010

nisfu sya'aban

Hari nisfu sya'aban adalah hari dimana buku catatan amalan kita selama setahun diangkat ke langit dan diganti dengan buku catatan yang baru..


Catatan pertama yang akan dicatatkan dibuku yang baru akan bermula sebaik sahaja masuk waktu maghrib, (15 Sya'aban bermula pada 14 hb sya'aban sebaik sahaja masuk maghrib)..

renung-renungkan dan selamat beramal..

p/s : semoga buku amalan yang baru ni..banyak yang baek dari yang buruk..ameen..

dejavu

dejavu ni from my understanding..meaning dia..experience or mimpi yang penah kite alami..then keadaan mimpi tu betol2 hapen in real world..ha gitu la..

so..nak di jadi kan cite..lately ni..i selalu je menghadapi dejavu..ermm..semua nye yang baek2 la dejavu tu setakat ni..hopefuly..dejavu yang akan datang pon moga2 benda y baek jugak..kan..

p/s : terlampau byk keje..sampai xsempat nk update blog..huhu..

Friday, July 23, 2010

Sami Yusuf-Asma Allah[genuine version]

Sunday, July 18, 2010

hepi besday..!!!

i am the besday girl today...weee!!!!

p/s : diraikan dengan blueberry cheese cake..yummy..

Friday, July 16, 2010

hurting me..

Would have given up my life for you
Guess it's true what they say about love
It's blind
you lied straight to my face
Looking in my eyes
And I believed you 'cause I loved you more than life
And all you had to do was apologize
You didn't say you're sorry
I don't understand
You don't care that you hurt me
You didn't love me enough
My heart may never mend
And you'll never get to love me, again
Sadness has me at the end of the line
Helpless watched you break this heart of mine
And loneliness only wants you back here with me
Common sense knows that you're not good enough for me
And all you had to do was apologize and mean it
Wish like hell I could go back in time
Maybe then I could see how
Forgiveness says that I should give you one more try
But it's too late, it's over now

Thursday, July 15, 2010

70kg


70kg was my exactly weight..Ripley's believe it or not..haha..bile i suruh orang laen guest my weight..semua bajet berat i 60kg..haha..tapi hakikat nye..tambah lagi 10 kg ye u all..tapi ade i kesah i berat..i ni berat tulang kot..xpon..lemak i da tepu..da keras..tu yang berat laen macam je..hoho..makan da kurang da sejak menjalani kehidupan di rumah bujang..makan bila lapo je..so memang la kurang makan nya..kat rumah bujang..xde lak i masak2..teringin nak masak2..tapi bahan2 masakan nan ado..haha..jadi dapo xberasap la..kettle je yang berasap..wah2..ni i tengah tunggu mummy i sponsor rice cooker..sonang la nanti time ramadhan kang..masak nasi je..lauk beli..haha..kalau da name nye orang bujang..makan semua pakai tunjuk2..pakai order2 je..lagi satu..pakai koling2 je..tau2 da sampai depan rumah..hebat kan..life bujang i..cmni la..nak buat camne..camne la i da kawen kang kan..oppss..xdapat den nak bayang kan..kesian la my future husben tu..hoho..sangat kesian..

P/S : semalam..was the day yang i makan sangat la over the limit kapasiti perot i..bukak pose makan nasi and tomyam..desert biskut chipmore..pastu kua ngan incik saha..bedal roti boom manis plus milo..malam sikit makan drumstik KFC seketol dari incik abang..kenyang2..teros tido..hebat nye life bujang i ni..hari ni xmo makan banyak2..huh..

Wednesday, July 14, 2010

sakit

lutut and tengkuk i sakit..sakit lama datang kembali..kene minum susu banyak2 balik ni..huhu..tapi takot nak minom susu da..akibat dari penglaman sakit perot dulu..huhu..camne ni..

P/S : sangant suka keadaan sekarang..sakit2 pon..hati gembira..da jarang sedih2..opismate yang best2..i sangat2 heart budak2 ni semua..

Sunday, July 11, 2010

becoming 24..

wah2..less then one week..i'll turn to 24..my numbers of age..adeh..when i see back into myself..what i found was i'm still a little cutey girl of my mummy in myself..haha..

yelah..bangun pon lambat lagi..kene kejut kan pulak tu..masak pon tak pandai lagi..yang simple2 tu boley la..kemas rumah pon ..like my mummy said..tak sempurna la semua keje2 rumah yang i buat..perangai pon still childish sangat2..hoho..

mummy always said..i ni tak layak lagi begelar a wife and a mom..haha..bile pikir balik..betol kot..tu yang sampai sekarang ni..tak kawen2 lagi..dok verangan je lebih..sampai nak belajar and praktis bende2 tok menjadi kan i seorang wife yang berkaliber always terbantut..haha..

until now..boley tak..i mintak besday present for this year a psp..haha..abes la konpem men game je pasni..tak de mase nak cari bf da..haha..tu pon kalau dapat psp..huhu..

the most important thing..that will make me cherish on my besday is..i wants all my friend remember and remembered always my besday date..present is not important for me..wishes and prayers for me from u all thats made me the most hepiest besday girls on that day..huhu..

P/S : to all my blogger friends..18th july is my besday..so wish me on date day ye..i'm waiting for that..huhu..agak2..en.saha tau ke besday i bile..eeee

Saturday, July 10, 2010

Sifat org yg soleh..
~berbuat baik pd org yg buat jht pdnya
~mghubung silaturahim dgn org yg memutuskanya
~memaafkn org yg pernh menyakitinya
~menegur org yg pernah mengusirnya
~memuliakan org yg pernah menghinanya..

p/s : amek dari status fb ustazah rasyidah..

please la..

bangun pagi2 boley teringat plak bende "ni"..adeh..ntah pape ntah..kene clorox ni otak ni..bagi lupa..wah2..

P/S : i mau psp on my besday..sila bagi for my besday present..please3..haha..

Friday, July 9, 2010

tonite..

baru balik dari tengok twilight saga : eclipse..the movie is ok la..3stars i gave to it..so banyak sembang2..tetibe nak jadi cam bella..loves two men in one time..wah2..mane boley kan..i want to have a man like jacob..hot temper but caring..look sexy to me..ermm..one day nanti..kalao dapat..

ermm..rase nak sangat becuti kat pulau redang..go for swimming..mandi pantai..tapi x tau bile..besday nak dekat..tapi i rasa sedih la..dont know why..i felt that deep inside me ni sangat kosong..mummy i kate..banyak2kan la mengaji kalo da rase camtu..for sure ade la bende baek nanti yang datang..

life now rase macam tak de hala tuju la..camne ni..sabo jela..menuggu bende yang x pasti..ececeh..

Thursday, July 8, 2010

L.O.V.E

L is for the way you look at me
O is for the only one I see
V is very, very extraordinary
E is even more than anyone that you adore

Can love is all that I can give to you
Love is more than just a game for two
Two in love can make it
Take my heart but please don't break it
Love was made for me and you

i wont do shit at my work place

hello mister..u and me just in colleague relationship only..ok..fullstop..!!??

P/S : a liar will still remain as a liar forever..

P/S (no2) : en.saha pesan..suh delete je entri ni..tapi i edit je sikit..en.saha cakap jugak..jangan masuk lagi campor hal orang laen..past is past..now i and en.saha je kene di pikir kan dulu..ececeh..

Wednesday, July 7, 2010

i-city dah tak macam dulu..

tadi..i went to i-city with encik saha..wah2..i-city da tak macam dulu..makin banyak lampu dah..parking pon da bebayo da..ade kfc..ade piza hut..ade kedai makan western food..macam2 kedai ada la..tempat karaoke pon ade..

kalo awal tahun hari tu i pegi with my senior time study dulu..ade snow world kan..snow world da xde da ye u all semua..cuma deco lampu2 kat luar sahaja makin bertambah..da ade patung binatang macam2 jenis pon ade..rupa zoo pon ade da i-city ni..

kalo nak save bajet..pegi la naek moto..parking free..wah2..tawaf la bejalan kaki 1 i-city tu ye u all..sampai basah ketiak..keh2..

gamba ni was taken last april..with my senior..tempat ni da xde ye
she's also my senior..dua2 mereka ini sangat comel kan..wah2..scene ni pon da tak de jugak ye..

below are the the latest picture visiting i-city with encik saha plak..wah2..
ni cara i dongak tengok encik saha..kunun2 nak buat kitty eyes tapi xjadik..haha..encik saha ni tinggi tau..183cm tinggi ye..bayang kan..kalo nak cakap2 ngan die sambil berjalan..kene dongak2 kepala je..hoho..(jangan marah tuan empunya badan yek)
ni i dengan sape ni..encik saha ke..tapi tinggi da nak sama ngan i ni kan..teeeet..??!!!
mamat ni lagi..haish..suka die menyebok tepi i..maklum la..i kan feymesh lagi cute..tapi mamat ni je la yang nak sangat amek gamba ngan i..haha..orang len tengok je kat tepi2 tu..encik saha plak tukang amek gamba je..??!!
last picture..taken by encik saha..beria die suh i posing dengan lampu2 itu..i posing la sebarang cute yang boley..wah2..

p/s : kames ni i ade date ngn jacob kat sunway..yuhu..tak sabo rase nye..encik saha lagi tukang temankan i ngedate ngan jacob..wah2..tq encik saha..i lioke u..

Monday, July 5, 2010

im a new worker

i baru je kot dengan keje ni..dulu i study bende laen..i tau..kite kene belaja dari kesilapan..tapi i rase i xde buat silap..maybe cara i terang kan itu saja yang terbelit2 saja lidah ini di buat nye..so..tidak perlu la memperlekehkan i..tercabar i tau..and one more thing..xperlula kot nak gelak2 kan i..bende tu simple je..tapi u saje yang pergi putar alam kan hal itu..kan2..

orang yang lagi profesional pon xde la plak buat macam ape yang u telah lakukan..lagi la dey all ulang lagi sekali bagi i paham..i suka orang cmtu..u tu..lagi2 da tau kot i ni budak baru..perlu ke buat macam itu..xpe2..u telah membuat kan i lebih bersemangat untuk kerja..

cayok2 for me..dont give up..u can do it by your own self next time..learns everything u needs..dont forget to write it down all the information u get..

p/s: hari ni keje kelam kabut..wah2

bowling game..

last nite..i main bowling with encik saha..wah2..2 game saja..sudah lama tidak main bowling ini..jadi asek ke longkakng saja itu bola..haha..nasib la ade jugak strike sebarang dua..hari ni..lengan and kaki i masih lagi terasa lenguh2..huhu..

encik saha..tq because treats me main bowling..i sangat suka keluar ngedate dengan kamu..terasa muda kembali..and terasa la sangat safe bile berjalan dengan kamu..wah2..and tq make me rase hepi sebab kamu sangat beria carik kan jersi german untok i..appreciating it so much..

next time for ngedate jom kite tengok cite eclipse nak..jom r..i treats u back..ok..!!

Saturday, July 3, 2010

sakit perot..

dari malam semalam i sakit perot..sakit perot yang sangat2 sakit..sepertinya ade pisau di dalam perot i ni..huhu..sehingga ke saat ini..waktu ini..perot i masih lagi sakit..

kesakitan ini berpunca dari susu yang i minum..selepas meminum susu itu..i minum plak jus oren..oleh kerana tindak balas kimia di dalam perut i ini..telah menghasil kan..satu rasa sakit yang amat sangat perit nye..

sakit itu datang nya berulang2..adoh..sangat la xselesa..sakit perot kali ni telah mengakibatkan i demam kus2..

tobat lepas ni xmo da minum susu..huhu..sakit perot ma..xtahan..bile la nk baik ni..tensen2..

Friday, July 2, 2010

badminton

i mau main badminton di taman metropolitan..sape mau temankan ye..wah2..xde kawan..rindu mau maen badminton di sana..menjerit2 lebih..tapi pukul bola xde pon sangat..haha..

Thursday, July 1, 2010

germany

sape2..boley tolong beli kan i jersi german x..i nak satu la jersi german tu..mane eh nak cari..huhu..

p/s : padahal i bukan tengok world cup pon..tetibe leh suka team german..siap buat profile picture lagi jersi german tu kat fesbuk i..wah2..