Haaluu...

My photo
i am mixed with jawa plus melayu and i am proud to be a daughter of my mummy jutawan aka Wak Roza..

Thursday, June 3, 2010

pecal


kat atas ni..makanan orang jawa kat Malaysia ni..konpem kat Indonesia pon ade kan..maybe version dey all laen sikit kot..febret i jugak..kalau sambal kacang die kaw..pergh.. jadi sedap tau pecal ni..kalo da sedap..gile pe x makan..ish2..rugi2..

last tuesday..near to my house ade pasar malam..so..macam biasa..ade 1 stall ni jual pecal..memang la sedap..da la sedap..murah plak tu..rm1 je cost die..tengah i tunggu nak dapat order i tu..datang la anty ni..fyi..anty ni chinese tau..wah..x sangka tau..chinese pon makan pecal..pedas tau pecal yang pakcik ni jual..

i ni da la x penah jumpe chinese yang makam pecal..so sangat teruja..1 famili plak tu beli pecal..dey all siap beli kuah kacang yang belom bancuh..wah2..hebat..i memang teruja abes la..

kire nye..pecal ni..boley la di kira kan makanan 1 Malaysia..semua orang boley makan..1Malay
sia boley terima pecal ni..huhu

p/s : akibat terlampau teruja sebab x pernah tengok chinese makan pecal yang pedas..maka terhasil nye lah entry ni..hoho..sape2 yang xpernah makan pecal..datang la kuala selangor..beli pecal kat pakcik tu ye..sodap oi..meleleh hingus makan pecal pakcik tu..pedas..haha..

::photo2 di atas adalah ehsan dari google::

1 comments:

mysara said...

mai org minang..
tp pernah gk rasa pecal ni bbrapa kali coz mak cik mai kwin ngn org jawa...;)