Haaluu...

My photo
i am mixed with jawa plus melayu and i am proud to be a daughter of my mummy jutawan aka Wak Roza..

Monday, April 5, 2010

tenkiu ida for the award and the "tag 10"..


i dapat award ni da lame da..dari cik Ida..terima kasih, rume nandre, tocey, thank you, shukron wahai cik Ida..

fyi cik Ida la person yang first sekali telah memberi award serta beliau juga telah mengtagkan i..

tapi da lame gini baru i buat entri pasal award and tag dari beliau itu..sori ye cik Ida..

so, i dengan berbangga nye membuat entri ini khas untuk cik Ida punye award and tag..

baeklah..

i nak buat dulu tugasan pertama..iaitu pasal award yang i dapat..

  • Thank & link the person that gave you award.
Aku dalam dunia aku ini die link cik Ida..sila berkunjung ke blog beliau ye..ucapan terima kasih sudah i buat di atas..
  • Pass this award to 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.
i hanya mampu berikan kepada mereka2 ini saja..
angah
acom
ani
sinar
shukri
kaktini
alil
ery
yang laen semua nye cam da dapat je..huhu..
(atleast ade gak orang i bagi kan award ini)
  • Contact the bloggers and let them know they've won the award.
sudah buat..done..
  • State 7 things about yourself
suka duit (ngeh3)
layan fb (jadi stalker)
verangan
suka baca apo and ujang
nangis sorang2
suka pikir bukan2
suka buat dialog sendiri kalo ade ternampak insiden bisu


----------------------------------------------------------------------------------

tag ni datang nye dari cik Ida lagi..
tenkiu2..
first tag yang i dapat selama i berblog ini..
tag ini bersyarat ye..
huhu..

Copy tajuk entry “sepuluh” dan paste di post anda.. Anda dikehendaki untuk menjawab sepuluh soalan di bawah dengan menggunakan bahasa melayu sepenuhnya..

[1] Siapakah diri anda di rumah?
macam mak tiri kate adik i..

[2] Siapakah diri anda disamping rakan?
kawan x kenal kate i ni sombong..
kawan baru kenal kate i ni slamber..
kawan da lame kenal kate i ni baek..haha(gelak ade makna ni)

[3] 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai
kahwen ngan A.J..
kete sendiri..
rumah sendiri..
baby comel..
keje gaji beso punye..

[4] Siapakah nama pasangan anda?
abang aka A.J..(nama sebenar adalah rahsia)

[5] Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda
die memenuhi ciri yang mummy i nak..(dari segi ???)
bagi i die bertangungjawab..(sangat kagum dengan sifat die sebagai anak sulung)
die x kedekut..
buruk baek die sama banyak..(modarate person)
suke bile die kate i ni cute..(berbunga2 hati ni)

[6] Bila tarikh anda couple?
tarikh sebenar x pasti..bulan nye i ingat..JUN..(bulan besday A.J)

[7] Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
rahsia..x leh cite lebey2..(kang A.j baca..konpem die marah)

[8] Lagu tema cinta anda?
kene ade ke..???

[9] Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?
xnak die berubah..nanti die jadi orang laen..i jugak yang sedih..

[10] tag 10 rakan anda yang lain
angah
acom
ani
sinar
shukri
kaktini
alil
ery
en.Ally
cik Layla

sekian..

p/s : sori..bukan kedekut page entri..tapi bile disekali kan cmni..baru la ianya khas tok cik Ida kite tu..kan2..

4 comments:

Nurhidayah Shamsury said...

wah..bgus² dah wt pun..hehehehe

Wanita Mutalib said...

nice :)

scynna scofield said...

hmmm..since i am a new blogger,then i felt bit confuse with the tag n award..what was that actually???hope u may help me in answering it..huuu...

mizz annie said...

ok. tenkiuuuu!
ak da lame xhapdet blog.
bz manjang. huhuhu