Haaluu...

My photo
i am mixed with jawa plus melayu and i am proud to be a daughter of my mummy jutawan aka Wak Roza..

Sunday, April 25, 2010

double at MacDonald..


kan..McDonald has new promotion..for this promotion big Mac will be known as mega Mac gitu..double burger meat..nyum..the advertisement on tv about this promotion has already been showed up..i have seen it yesterday..so let us grab this new promotion meals..lets2..hoho..jom kita melantak kat McD..kan..

attention to Nazri Hashim..please do belanja i MacD yer..last time piza hut..this time i want double at MacD..kan2..

p/s : this time..my entri more to promotes new thing..kan..haha..

Friday, April 23, 2010

macam orang tua..

now days..kepala lutut i sakit..sebelah kiri..kalo i dudok mencangkong..nk bangun tu terasa cam ade orang toreh je kat kepala lutut i..bisa betol..sakit oooo..i nak ber2 lame2 pon da xsyiok..sebab dok pikir sakit bile nak bangun dari menyangkong tu..adehh..cmne ni..muda2 da sakit lutut..da rupe cam nenek i da..mak i pon baru je start sakit lutut tu..huhu..i muda lagi..xtua..ohhh..

Wednesday, April 21, 2010

"Nobody Knows Me At All"

"Nobody Knows Me At All"

When I was a child everybody smiled, nobody knows me at all
Very late at night and in the morning light, nobody knows me at all

Now I got lots of friends, yes, but then again, nobody knows me at all
Kids and a wife, it's a beautiful life, nobody knows me at all

And oh when the lights are low
Oh with someone I don't know

I don't give a damn, I'm happy as a clam, nobody knows me at all
Ah, what can you do? There's nobody like you. Nobody knows me at all

I know how you feel, no secrets to reveal, nobody knows me at all
Very late at night and in the morning light, nobody knows me at all
Nobody knows me, nobody knows me, nobody knows me at all

by THE WEEPIES

p/s : now i always listens to this song..this song make sense to me..it is true nobody knows me at all..kan2..

Monday, April 19, 2010

cockroach..


tolong la..umah i banyak lipas la..terkejut2 j i tau kalo kat dapo or tandas..tau2 die jalan terkedek2 atas kaki i..eee..geli tau terasa kaki die yang banyak tu..eee

kat umah i ni..cuaca ok je..cuma panas sangat kalo dalam rumah ni..berhabang sangat la..macam dok dalam oven..kipas semua pasang full..

time sejuk cuma hanya pada waktu tengah malam sehiangga la kol 8pg gitu..pas2 tu..da panas..da la i ni jenis malas mandi..cepat je la busyuk..ngungungungu..

i rase sebab panas ni la kan tu yang abg and akak2 lipas ni kua dari tempat persembunyian depa2..yela..depa panas kot..depa g lepak2 kat bilik mandi..sojuk kata nye..huhu..yela..kadang tu i tengok satu geng lepak kat bawah kolah..kat ceruk2 area bilik mandi tu..heaven kot bagi depa2 itu..hermm..xtau la..nk tnaye..xde respon..lg la depa2 tu buat dek je..kne siram air bertempiaran la depa lari terkedek..kalo da ajal..kene la ketok ngan gayong..hoho..sian kan..

camne la nak bg depa2 ni xlepak2 secara open..geram la..huhu..


::those pictures taken from google::

Tuesday, April 13, 2010

ayam madu bako..



lihat la dunia..i masak ayam madu..bakor atas dapo gas lagi tu..

komen dari mummy i..ayam i xde rase madu..

komen dari nenek i..perap x lame..len kali lame sikit..kalo boley..1 hari 1 malam..

komen dari adik i lokpi..terasa kunyit nye lagi..

komen dari i..i puas hati..len kali boley buat lagi..hahaha..

esok nak masak ape eh..

maklumla..da abes study ni..i kat umah jadi bibik moden..huhu..

Monday, April 12, 2010

garam@salt..


i guna scrub dari garam tok muka i..sgt elok ye akak2 and adik2 sekalian..tok abang2 pon boley guna..jimat..


garam yang i guna bukan garam kaso yang kite buat masak2 tu..tapi garam halagel..garam bukit..garam ni halus ye..jadi sesuwai tok muka kite..

seminggu tu suka hati uols la nak guna bape x..tapi memang berkesan..kulit muka jadi lembut..halus..murah plak tu..sambil buat2 untuk masak..untuk muka pon boley ye..nak buat scrub badan pon boley..

khasiat dari garam ni..garam kan mengandungi sumber mineral..jadi..uols semua bile pakai kat muka..muka uols dapat la khasiat mineral tu..semula jadi lagi tu..

ok..cuba try ye..

Harga die RM 1.30 / 400 gram..murah kan..


p/s : petua ini telah diberikan oleh acom@eyelista ..sape2 nak garam tu boley order kt i..okey..

Wednesday, April 7, 2010

biznez..

tetibe kan i nak buat online biznez..jual kain ela..tudung2..macam2 lagi la..

mummy i pon cakap die kate ok je..

malam ni nak buat satu lagi blog..blog biznez i..kan2

name da ade da..Kedai Wak Roza..amacam??

xsabo nye..

sila bagi sokongan ye kawan2..

Monday, April 5, 2010

tenkiu ida for the award and the "tag 10"..


i dapat award ni da lame da..dari cik Ida..terima kasih, rume nandre, tocey, thank you, shukron wahai cik Ida..

fyi cik Ida la person yang first sekali telah memberi award serta beliau juga telah mengtagkan i..

tapi da lame gini baru i buat entri pasal award and tag dari beliau itu..sori ye cik Ida..

so, i dengan berbangga nye membuat entri ini khas untuk cik Ida punye award and tag..

baeklah..

i nak buat dulu tugasan pertama..iaitu pasal award yang i dapat..

  • Thank & link the person that gave you award.
Aku dalam dunia aku ini die link cik Ida..sila berkunjung ke blog beliau ye..ucapan terima kasih sudah i buat di atas..
  • Pass this award to 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.
i hanya mampu berikan kepada mereka2 ini saja..
angah
acom
ani
sinar
shukri
kaktini
alil
ery
yang laen semua nye cam da dapat je..huhu..
(atleast ade gak orang i bagi kan award ini)
  • Contact the bloggers and let them know they've won the award.
sudah buat..done..
  • State 7 things about yourself
suka duit (ngeh3)
layan fb (jadi stalker)
verangan
suka baca apo and ujang
nangis sorang2
suka pikir bukan2
suka buat dialog sendiri kalo ade ternampak insiden bisu


----------------------------------------------------------------------------------

tag ni datang nye dari cik Ida lagi..
tenkiu2..
first tag yang i dapat selama i berblog ini..
tag ini bersyarat ye..
huhu..

Copy tajuk entry “sepuluh” dan paste di post anda.. Anda dikehendaki untuk menjawab sepuluh soalan di bawah dengan menggunakan bahasa melayu sepenuhnya..

[1] Siapakah diri anda di rumah?
macam mak tiri kate adik i..

[2] Siapakah diri anda disamping rakan?
kawan x kenal kate i ni sombong..
kawan baru kenal kate i ni slamber..
kawan da lame kenal kate i ni baek..haha(gelak ade makna ni)

[3] 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai
kahwen ngan A.J..
kete sendiri..
rumah sendiri..
baby comel..
keje gaji beso punye..

[4] Siapakah nama pasangan anda?
abang aka A.J..(nama sebenar adalah rahsia)

[5] Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda
die memenuhi ciri yang mummy i nak..(dari segi ???)
bagi i die bertangungjawab..(sangat kagum dengan sifat die sebagai anak sulung)
die x kedekut..
buruk baek die sama banyak..(modarate person)
suke bile die kate i ni cute..(berbunga2 hati ni)

[6] Bila tarikh anda couple?
tarikh sebenar x pasti..bulan nye i ingat..JUN..(bulan besday A.J)

[7] Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
rahsia..x leh cite lebey2..(kang A.j baca..konpem die marah)

[8] Lagu tema cinta anda?
kene ade ke..???

[9] Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?
xnak die berubah..nanti die jadi orang laen..i jugak yang sedih..

[10] tag 10 rakan anda yang lain
angah
acom
ani
sinar
shukri
kaktini
alil
ery
en.Ally
cik Layla

sekian..

p/s : sori..bukan kedekut page entri..tapi bile disekali kan cmni..baru la ianya khas tok cik Ida kite tu..kan2..

me now..

sangat2 kurang kasih sayang..

orang laen pon keje but still boley luang kan masa untok yang tersayang..

kite dudok dekat je..xjauh mane..

i sayang kamu..setia menuggu..


p/s : asek entri sedih je kan uols..mmg i tgh sedih pon now days..

Friday, April 2, 2010

10th April 2010

i got an exam on that day..exam for government jobs..pray for me so i can answer well for that exam..wish me luck..

p/s : my feeling getting well now..lepas mummy i kol bagitau yang i dapat pekse ni..kurang la kecewa i lepas x qualify untok kpli hari tu..hopefully i akan berjaya dalam pekse ni..nak koje cepat2..nak cari duit cepat2..nak bayo duit ptptpu itu..arghhh..