Haaluu...

My photo
i am mixed with jawa plus melayu and i am proud to be a daughter of my mummy jutawan aka Wak Roza..

Friday, February 19, 2010

new hair cut..

entri kali ni perlu dibuat..yelah..ade orang tu perli i..marah2 i.sebab i jadi minah kepoh kat blog i ni..sape orang tu kan??biarla rahsia..kan2..



i nak rambut camni la..



but then..i dapat rambut camni..how come..huhu..

i pegi kedai gunting rambut tadi..kol10 stgh da kuar..naek bas ye..nasib la bas ade je..xdela nak tunggu lame sangat..kedai tu ade kat bangunan plaza idaman OTK..bangunan yang baru ye..sampai2 sane banyak lagi kedai yang xbukak..ronde2..jumpa la kedai ni..kecik je kedai ni..tapi bersih..nice..dan murah..haha..

hair cut kat situ harganya..just rm10 saja..murahkan..selalu nye kedai2 gunting rambut kat situ letak harga rm15 tau..uols leh rebonding jugak..memang murah la..semua treatment murah2 la kt situ..len kali nak pegi lagi..kedai tu pon baru bukak..maybe pasal tu la die murah kot..

da potong2 rambut..terus je i balik..i gi ngan kawan i ye..xberani la pegi sorang2..merbahaya..hoho..i takut la naek bas sorang2..apetah lagi teksi..

xlarat da nak bela rambut panjang2 ni..rambut i tebal..2hari sekali da nak kena sempo..cepat je abes sempo i tu tau..da la skang ni musim panas..dengan demam nye lagi..pening kepala i..berat kepala i..pas da potong ni..kepala jadi ringan..terasa semua beban hilang..

sampai bilik..terus je belek2 rambut depan cermin..i menjakun kan diri..sikat2..buh klip..sikit2 nak sikat je rambut ni..eksyen2 tunjuk style rambut i kat orang itu..siap tersenyum sumbing sorang lagi..hoho..

fyi..da 2hari xmakan..kenapa i jadi camni..xde rase nak makan..adoiyai..sakit kah i..pelik la..i ni da la kuat makan tau..maybe demam ni kot..i banyak minom air..kenyang air je kan..oooohhhh..

my own view..keji betol la sikap akak tu..tau la die pakai tudung beso..perluke nak kate i pakai tudung adik2..xislamik langsung la akak tu..harap je tudung beso..ustaz i cakap..kite kene khusnuzon..baru la nampak islamik nye..i tau i xsempurna..tapi bile akak tu cakap camtu..terus je hilang respek..sy lagi sayang akak islah saya..ummi pada maryam hana..die pakai tudung beso gak tau..tapi xpenah pon cakap cam akak tadi tu..cara die berdakwah sangat berhikmah..terkesan tau sampai menusuk kalbu..

kak islah yang pegang baby maryam hana..i xgemok ye tapi baju yang ketat..hahaha..hambek..

1 comments:

tujuhhariseminggu said...

x ske gak kalo org yg rasa da alim dan bajet baek gile lah... ske ati je nak sound2 org... mencik...