Haaluu...

My photo
i am mixed with jawa plus melayu and i am proud to be a daughter of my mummy jutawan aka Wak Roza..

Saturday, February 27, 2010

magibon..

comel kan..

tapi hakikatnye..
ni link yuotube video die plak(time upload video tu ade problem lak)..tengahkene interbiu..tutup2 mulut lagi..cover line..hoho..
Magibon cover gigi bile cakap
..

my own view..mane la si magibon ni xglamer..banyak2 blog i pegi..ade la 5 in 10 blog buat entri pasal si magibon ni..and xpasal2 plak i pon da menglamerkan si magibon ni dalam blog i..tq for me..hoho..semua orang xsempurna..event die ade kelebihan but still die ade kekurangan nya..ciptaan Allah xboley dipertikaikan..

manusia..
bile die pandai..bodohnye bertingkat2..
manusai..
bile die bodoh..terus terusan buat bende bodoh..
manusia..
bile rupa cantik..perangai plak huduh nak mampus..
manusia..
bile die huduh..berhasad dengki plak..
manusia..
bile die baek..sebenanye ade udang di sebalik charkeytuew itu..
manusia..
bile die jahat..tapi hati nye masih ade taman bunga di dalamnye..
manusia..
memang susah nak di jangka..
manusia..
xsemua nye bersifat sempurna..
manusia..
hanya akal nye je yang membezakan die dengan haiwan..
manusia..
mudah digoda..
manusia..
insan yang lemah..
manusia..
dari ALLAH die datang..pada ALLAh jua die kembali..

Wednesday, February 24, 2010

Motorola MotoRAZR2 V9

i nak hp ni..cantik kan..i request kat itu orang sudah..tapi xtau la dapat ke x??

i suke y kaler ni..cumel kan..

tapi kalo dapat ni pon sangat la best..mau saja..nampak sangat la luxury nye hp i nanti kan..yela salut gold..18k lagi tu..tapi takot lak ramai yang dengki..kang kene rembat lak dengan orang laen..

new word..

tadi kat klass..ade satu perkataan baru i blaja..the word is..
islamophobia..
korang carik la kat mane2 dictionary..konpem xjumpe..kat online dictionary je ade..hebat kan..
tau pon..
ok meaning of this word is..
islam..the religion..
phobia..fear..scared..trauma..
kira nye islamophobia ni makne nye..perasaan takut pada islam..(macam xpatut kan)
perkataan ini wujud apabila scholar2 dari barat..study pasal insiden 9/11 tula..
kunun2 nya yang letopkan tu kan muslim..so dieorang cop islam ni ganas..
yelakan..orang barat kan da xde musuh nak dibuat musuh..
kalo dulu time perang dingin or cold war..si soviet union yang jadi musuh depa..
now da abes perang..depa cari gadoh plak ngan muslim..
so terjadi nye la perkataan islamophobia nih..
lagi satu..scholar dari barat ni pandai..
dengan perkataan ni saja dieorg boley buat duit..
dieorang buat talk..kene panggil bagi ceramah..untuk explain pasal word ni..
kan ke dapat duit tu..
ish2..

my own view..kite selalu jumpe perkataan..macam..aquaphobia..spacephobia..etc..now i bagitau plak perkataan baru..islamophobia..sharing2 ilmu..sharing is caring kan..

Tuesday, February 23, 2010

today..

hari ni..pegi klas..i xmandi..hoho..klas kol 8stgh..bangun kol8 suku..so..mane sempat nak mandi..basuh gigi..basuh muka..lap2 sikit badan..terus je sarung baju g klass..sampai2 klass..klass plak kensel..waduh2..tapi i xbalik bilik..i terus g komputer lab ngan kawan2 i..haha..releks saja..well..kalo student foreigner kat uni i boley buat camni hari2..xkan la i xleh buat tiga empat kali kan..haha..time i tulis entri ni pon i xmandi lagi..haha..malas2..sejok ooo..

kalo mummy i tau konpem die kate..ape la nak jadi anak dara i ni..bangun lambat aje..blablablablabla
kalo A.J plak kate..kemproh..(dalam B.M = pengotor)..siap cakap lagi..hanger nak??(tok sebat)..
kawan2 i plak kate..ape la acit ni..bau..(padahal xde pon bau ye..wangi je tau)
klasmate i kalo tau..konpem kepoh 1 klas..hahaha..tapi i diam2 kan aje..buat2 macam orang mandi..well..i nampak macam orang mandi k pagi tadi..satu hari x mandi..jangan ingat hari cuti je i xrajin mandi..hari blaja je i xsempat nak mandi..bangun lambat punye pasal la ni..camne la kang kalo time keje..hahaha..pengsan..
MyEm0.Com

my own view..tetibe i shy shy cat la cite pasal xmandi nih..huhu..peduli ape..i postkan aje entri ini jua..slamber..no hal..kesah xmandi je pon kan..

Monday, February 22, 2010

bismillahirahmannirahim..


Ya Tuhan, kalau dia memang jodohku,jodohkanlah ...

Tapi kalau bukan jodohku,Jodohkanlah jugak...

Jika dia tidak berjodoh denganku,maka jadikanlah kami jodoh...

Kalau dia bukan jodohku,jangan sampai dia dapat jodoh yang lain, selain aku...

Kalau dia tidak bisa di jodohkan denganku,jangan sampai dia dapat jodoh yang lain,

biarkan dia tidak berjodoh sama seperti diriku...

Dan saat dia telah tidak memiliki jodoh,Jodohkanlah kami kembali...

Kalau dia jodoh orang lain,putuskanlah! Jodohkanlah dengan ku... .

Jika dia tetap menjadi jodoh orang lain,biar orang itu ketemu jodoh dengan yang lain dulu dan kemudian jodohkan kembali dia dengan ku ...

Amin... .

my own view..i x desperate ye..sampai nak buat doa macam ni..hohoho..ade orang send kat email i tau..so i post la kt blog i..kan2..

Friday, February 19, 2010

new hair cut..

entri kali ni perlu dibuat..yelah..ade orang tu perli i..marah2 i.sebab i jadi minah kepoh kat blog i ni..sape orang tu kan??biarla rahsia..kan2..



i nak rambut camni la..



but then..i dapat rambut camni..how come..huhu..

i pegi kedai gunting rambut tadi..kol10 stgh da kuar..naek bas ye..nasib la bas ade je..xdela nak tunggu lame sangat..kedai tu ade kat bangunan plaza idaman OTK..bangunan yang baru ye..sampai2 sane banyak lagi kedai yang xbukak..ronde2..jumpa la kedai ni..kecik je kedai ni..tapi bersih..nice..dan murah..haha..

hair cut kat situ harganya..just rm10 saja..murahkan..selalu nye kedai2 gunting rambut kat situ letak harga rm15 tau..uols leh rebonding jugak..memang murah la..semua treatment murah2 la kt situ..len kali nak pegi lagi..kedai tu pon baru bukak..maybe pasal tu la die murah kot..

da potong2 rambut..terus je i balik..i gi ngan kawan i ye..xberani la pegi sorang2..merbahaya..hoho..i takut la naek bas sorang2..apetah lagi teksi..

xlarat da nak bela rambut panjang2 ni..rambut i tebal..2hari sekali da nak kena sempo..cepat je abes sempo i tu tau..da la skang ni musim panas..dengan demam nye lagi..pening kepala i..berat kepala i..pas da potong ni..kepala jadi ringan..terasa semua beban hilang..

sampai bilik..terus je belek2 rambut depan cermin..i menjakun kan diri..sikat2..buh klip..sikit2 nak sikat je rambut ni..eksyen2 tunjuk style rambut i kat orang itu..siap tersenyum sumbing sorang lagi..hoho..

fyi..da 2hari xmakan..kenapa i jadi camni..xde rase nak makan..adoiyai..sakit kah i..pelik la..i ni da la kuat makan tau..maybe demam ni kot..i banyak minom air..kenyang air je kan..oooohhhh..

my own view..keji betol la sikap akak tu..tau la die pakai tudung beso..perluke nak kate i pakai tudung adik2..xislamik langsung la akak tu..harap je tudung beso..ustaz i cakap..kite kene khusnuzon..baru la nampak islamik nye..i tau i xsempurna..tapi bile akak tu cakap camtu..terus je hilang respek..sy lagi sayang akak islah saya..ummi pada maryam hana..die pakai tudung beso gak tau..tapi xpenah pon cakap cam akak tadi tu..cara die berdakwah sangat berhikmah..terkesan tau sampai menusuk kalbu..

kak islah yang pegang baby maryam hana..i xgemok ye tapi baju yang ketat..hahaha..hambek..

Thursday, February 18, 2010

~Ezma, you jump, i jump! contest~

ermm..i join kontes lagi..padahal i ade saimen perlu dihantar esok..tapi sebok jugak nak ronde2 blog..apa kes kan..well..hoho..

ronde2 kali ni menyebabkan pertemuan kontes yng i nak join..

banyak gak kontes i jumpe..akan tetapi..i pilih ini kontes untuk di participate kan..sebab i ade gamba lompat si katak lompat itu..haha..

kontes ini hanya memerlukan anda meletakkan gambar anda melompat..xkira la lompat jenis ape..lompat katak..lompat bintang..lompat huruf J..lompat malu2 kucing..etc..haha..

cik ezma yang sponsor kontes ini..blog e.Z.m.@.Li.Z.@

untuk join kontes ini and keterangan lanjut sila klik di sini..

fyi..i tau kontes ni dari blog My Own Story..name blog lebih kurang name blog i je kan..My Own View..hoho..

kepada en Elly and Marumaruchan..jom r join kontes ni..ke korang da join.huhu

tada...gamba i star jumping..

susah oo nak snap gamba ni..siap2 tersenyum fully teeth lagi..uol boley ke buat..hambek..kredit to acom for taken this picture..picture was taken at cameroon higland ye..ikut klas photography acom buat outdoor activiti..jalan2 yang free..siap dapat duit makan lagi..hua3..walaupon selekeh je dressing i..tapi i tetap buat star jumping..siap di senyum siniskan lagi oleh penonton2 di tepi..tula..amek lagi gamba kat tempat yang open public..apekan daya..woooo..

saya sakit lagi..

bile kite suka orang tu..orang tu buat dek je..
bile kite rindu orang tu..orang tu buat dek jugak..
bile kite sayang orang tu..orang tu buat dek lagi..
bile kite nak orang tu..orang tu buat je dek..
tapi..
bile kite sakit kan hati die..die maafkan kite..
bile kite da x sayangkan die..die nak kite balik..
bile kite da xrindu die..die muncul balik..
bile kite xnak da jumpe die..die ajak jumpe balik..
nape die jadi camtu..
perluke bile da kehilangan baru nak hargai..
perasaan..hati..xdapat nak dipahamkan sampai bile2..
melainkan tuan punya badan itu sendiri

amacam sajak i..ok x??..huhu..ni pengaruh dari poetry club punye perfomance la kat cafe tadi..terpengaruh sudah i nak bersajak2..sambil makan sambil dengar orang bersajak..tersedak2 jadi nye..hahaha..

Wednesday, February 17, 2010

saya sakit..


tahun ni tahun harimau..
tahun harimau tahun i..
tapi CNY kali ni miss tiger i sakit..
jadi i pon sakit..demam je..
jadi aktiviti ronda2 blog tergendala..
semoga i sehat cepat2..cayok2..
i ade cite nak di blog kan..
gamba semua da ade..
nak cite je xsempat..
i nak cite dulu yang i demam ni..
mintak belas ehsan..huhu..

sekian acit miss tiger yang tengah demam ni..huk2..batok pon da bunyi kong3..
nasib la x kong terus..

Thursday, February 11, 2010

nota blog tok En. Jely..

pekabo en jely..
halo..how waw u..pon2 bunyi die..(tiru abg kasim)
tenkiu sebab rajin jenguk rumah i ni..
tapi i xsempat2 g nak jenguk umah u tu..sedey kan..
xpe..nanti..time cuti raye cina ni..i nak g jenguk rumah u tiap2 hari..
bagi angpau kat u..yeay..!!
ermm..en. jely..i lab u..hoho..
sebab u sudi komen2 entri i yang ntah pape ntah..
i..xpenah lagi komen2 kot kt entri2 u..
bukan xmo..tapi yela..berokben i bile kat uni i ni..cam sipot sedot je..
bile i sedot..jap2 die laju..kang tetibe die lambat..nyampah tau..
nak g jenguk2 kat blog orang lain pon i xdapat gak..huhu..sedey lagi..
ermm..en.jely..sempena entri kali ni..i nak promote la blog u..
boley kan en.jely..boley eh..
xoxo tok en.jely..ngeee..
MyEm0.Com

jadi..pada sape2 yang tengah jenguk2 rumah i ni..sila g ke rumah en.jely..
sila klik di sini..ke rumah en.jely gogo..
jasa2 uols sgt dikenang..lab uols jugak..jangan lupa gi jenguk rumah en.jely ye..

my on view..bile i x g jalan2 kat blog2 orang laen..yang datang jenguk i pon cikit..adoiyai..berokben ni..siput sedot btol la jadinye kat uni i ni..ni pon nak post enrti ni pon amek mase tau..kesian nye i kan..huhu..

Tuesday, February 9, 2010

jambu merah meroon..

hari ni i g paso ye..g ngan rumet i..dan i dapt pon membeli jambu madu yang idam2 kan itu..sangat la sedap..manis nye..huhu..i beli sekilo..ade la dapat dalam 8 biji..



da kene gigit da jambu itu..

nyum2..

i ade gak beli ayam madu..beli part wing..hoho..sedap2..memang febret gak..before pegi tu da bagitau kat A.J nak g beli ayam madu..tau2..die da g beli dulu da..siap 3g kat i lagi tunjuk die tengah makan ayam madu..ish3..

sori la ye..da nak abes baru teringat nak snap..huhu..sedap sangat la..nyum2..

ni lunch i..pulut kuning..da lame gak mengidam..last2..hari ni..i g jalan2 kat semua cafe..terjumpe la pulut kuning ni..makan ngan daging masak sambal kot..pedas ooo..nyum2 gak..janji puas hati..

in my own view..sejak kebalakangan ni asek teringin nak makan yang jarang orang buat..nape eh..huhu..ayam adalah febret i..tanyela mummy i..mesti beliau akan mengkonpemkan..dulu2..mummy i kate..senang je nak bela i ni..bagi nasi ayam..letak depan tv..i terus je leka..mummy i pon boley la buat keje laen..tapi..bile da siap makan tu..mummy i kate..nasi i makan tu..bersepah keliling i..abes satu tempat tu penoh nasi..hahaha..kesian mummy i..keje mengemas je dulu..tapi sekarang ini..i plak yang mengemas..mummy plak buat sepah..terbalik sudah..hoho..

i am bizi gegirl..

bizi pe lagi..bizi study la..da name nye student kot..haha..
MyEm0.Com


pagi tadi ade presentation..mantob yang x mantob..haha..
MyEm0.Com

proses kurus mengurus masih lagi berjalan..makan pon da sikit..bukan pakse2 makan sikit ye..tapi da xtau nak makan ape da kat uni i ni..semua nye boring2..haha..
MyEm0.Com

swimming tetap pegi..hari ni i pegi ye..siap tertendang2 orang lagi tu..semalam malas pegi..haha..
MyEm0.Com

esok nak g paso..rindu sama itu jambu madu..last week ade beli..sangat la sedap..manis..nyam2..haha..
MyEm0.Com

banyak sangat saimen kene buat..semuanye kene buat review..tapi semua beres..xde keje last2 minit lagi ye..haha..
MyEm0.Com

dengan A.J.. we all in hepi mode..cintan cintun cam budak2..haha..
MyEm0.Com

dengan acom..i jarang jumpe la..mau gossip2 sama die..xsempat je..ade gosip baru ni mau cite..rase xlepas je ni hati ni selagi xdapat nak gosip ngan acom..haha..
MyEm0.Com

i ade isi borang ini..hopefully..dapat la permohonan i itu di terima..amenn..x ni xde haha ye..aip!!
MyEm0.Com

in my own view..tu la sebab nye i xsempat nak update blog i ni..bizi la kate kan..hoho..
MyEm0.Com

Sunday, February 7, 2010

saje nak share..

hari ini lastday klas swim..sangat la penat..kene buat breastrok 300meter..semput2..siap benti2 lagi..

abes klas terus siap2..kunun2 nak g dating kol 6stgh nye..tup2..orang yang di tunggu..xsampai2..

kol2..katenye stuck kt depan batu cave..thaipusam xabes lagi..depa2 itu..masih lagi sembah2yang..

tunggu2..kol8 baru die sampai..lame kan..padahal..batu cave ngan tempat i ni..dekat je pon..ish2..penat kate nye..sakit lutut lagi tu..macam orang tua..

amek2 i..terus g makan kat tempat febret die..makan pon bende same gak..febret die gak..i blanje..sebab da janji hari jumaat tu..

pas makan..g giant..shoping2..die kate i blanje lagi..amek2 semua barang..i amek biskut..die amek biskut gak..sampai kat kaunter siap pesan lagi..plastik asing2..tup2..die bayo..haha..tapi nak ikut kan..memang selalu pon camtu..kalo die xde beli barang baru i shoping kat giant tu selfsponsored..hoho..

ade penah sekali tu..die dok shoping barang2 die..i tukang ikut je..haha..terbalik kan..selalu girl yang shoping boy die yang ikut..ni i plak yang jadi tukang ikut..nak jadi cite..da penat kot asek die je yang shoping last2 die offer kat i nak ape..i pon ape lagi..xlepas kan peluang itu..rembat mane yang nampak..haha..

tamat kisah hari ni..

my own view..saje nak bagitau i dating ngan A.J tok entri x ni..da lama xdating..dating pon dua jam je tadi..ngam2 je dua jam plak tu..hebat kan..hahaha..

Thursday, February 4, 2010

ohhhhh...

malam ni i makan megi je ye..
magi kari letop..pedas ooo..bengkak bibir i ni..
rendam air panas je ye..
xde masak2 ye..
makan pon atas katil..
sambil tengok american idol..
minom air teh hijau tanpa gula..pahit sangat2..
i rela terbaring kat bilik ni..
malas nak g cafe..huhu..
bila Encik "M" datang jenguk i malam ni..
camni la jadinye..

MyEm0.Com

Wednesday, February 3, 2010

sebelom tido..

i gi jalan2 dari blog ke blog..klik2 bagi duit..klik2 cari ilmu..klik2 stok gelak2 bagi hilang boring dok sorang dalam bilik nih..
MyEm0.Com

hari ni punye hasil exploration..hoho..banyak btol i jumpe blog kontes..terus je bookmark..kunun2 mane la tau nak join ke..
MyEm0.Com

tapi rase nye..cukup la dulu kontes2 yang i da join sebelom ni..kang join2 banyak..xtermenang plak..kan2..
MyEm0.Com

so kat sini ade beberape list kontes..pade sape yang nak join..sila klik pada nama kontes itu ye..pastu..kalo terasa nak join..sila war2 kan link i sebagai referer..yela..tolong2 promote blog i..jasa uols dikenang..
MyEm0.Com

ni pon i kire promote gak la blog yang anjurkan kontes tu..disamping itu..i tolong jugak uols2 yang addict nak join2 kontes kat blog2..huhu..

senarai kontes2 :
1)contest serlahkan dirimu
2)mietos luckydraw 2010
3)snap via mirror contest
4)trendy shawl contest
5)contest love story

sila klik pada tajuk2 kontes berkenaan untuk makluman lanjut..

ape lagi..pi la join kontes2 tu..mane la tau..uols menang..i xmintak hadiah yang uols menang tu pon..jangan risau ye..i tolong2 sesama kawan2 blogger..promote2..asah skill jadi promoter i nih..hoho..
MyEm0.Com

my own view..sejak join dunia blogger..i xterasa sunyi lagi di bilik..xde la mati kutu..sampai game kat fb pon x telayan tau..tapi..hazab nye..study i terganggu..jangan tiru macam i ye uols..i budak pandai..xpe kalo buat cam gini..ngeh2..
MyEm0.Com

Tuesday, February 2, 2010

2hari yang penat..

ermm..sangat letih..xcukup tido..kat kelas banyak kali i menguap..badan pon letih2..makan pon xsempat..
MySpace

itula akibatnye..kalo selalu buat keje last minit..

padahal last week i cuti seminggu..memang betol2 cuti..langsung xhengat pada saimen and midterm dis week..hoho..padan muka i..haha..
MySpace

tapi 2hari ni..i xde gado2 ngan A.J..tu yang best nye la..lately asek gado je..becoz i yang gedik..ngade2..cewek..
MySpace

plus..A.J kat kampung..one of his auntie involved in an accident..tu yang xgado kot..menghormati keadaan..huhu..
MySpace

i pon..da tau badan da over limit usage of energy..lagi mau g swim semalam..konon nak slim..cmni la jadi nye..da seminggu x swim..bile g swim semalam..rase cam xcukup napas je..tu yang bile kuar dari swimming pool tu terus je rase penat yang sangat2..
MySpace

malam tadi pon tido kol 4pagi..siapkan outline..pegi kelas..cekgu xmintak pon..sedey..
MySpace

hari ni ade midterm..tapi baru baca malam tadi pas buat outline..tapi..result nye sangat la mengejutkan..coz i dapat full mark..haha..tapi jenuh gak mate i ni tadi terjuling2 time jawab paper..tuttt??hoho..
MySpace

pagi tadi sangat2 la terasa nak demam..tapi elok plak pas makan..haha..maybe dari malam semalam nye i xmakan..pagi2 i terus la perasan sakit..psikologi mental i xstabil..xcukup tido..tu yang terperasan rase nak sakit je..
MySpace

pastu i ngan adek i yang terchenta itu..berdiskusi hangat kat facebook..tapi da malas nak amek kesah hal itu..i am off from that kes..
MySpace

ni pon..i tgh pening la..ape agak nye nak bagi hadiah kat kezen i ni..besday die..perluke nak pikir sekarang..padahal nexweek kot besday die..
MySpace

tapi xpe..esok i ade date..date ngan rumet i ye..nak g tengok movie..cite adnan sempit..yeay!!..esok last day ye cite tu kat klcc..
MySpace

my own view..last minit work boley mengacau bilau kan hidup uols..so jangan la buat perangai camni..but still i akan buat jugak..hahaha..xpenah nye serik..sebab bile buat last minit..i akan beri full komitmen pada kerje tu..dan hasil nye amat la memberangsangkan..hoho..nasib i baek..kan2..
MySpace