Haaluu...

My photo
i am mixed with jawa plus melayu and i am proud to be a daughter of my mummy jutawan aka Wak Roza..

Friday, January 29, 2010

rahsia terpendam..

kat sini i nak bagitau..dulu2..i ade la kawan ni..masatu i baru2 je lagi kenal die..mula2 kawan tu..i cam xmo sangat layan die..tapi lame2 i plak yang melayan abes..hoho..sampai skang weols masih berkawan2..ngee..selalu gadoh..selalu buat die sakit hati..ngade2 kat die..tu la..fenin kot die nak layan i nih..macam hal2 la..

ok..enough intro..!!

well..

actually i nak cite salah satu rahsia kawan i ni yang berkaitan ngan logo tv8 kat atas nun..ermm..kalo uols nak tau..kawan i ni xtau pasal kewujudan channel 8tv..dolu2 la..kesian x..nak kate rumah die dulu ade astro..time tu die x subscribe lagi astro..now da ade astro..layan hindustan saja..hari tu ade ke die boley merajuk ngan astro sebab missed cite kubhi kushi kubhi gam..perghh..tengok sape ntah yang gedik kan..

i tau pon..time tu..kiteorg masih awal2 lagi berkawan..time tu dok lepak kat umah die..

sketsa nye begini..

i : da la..tuka la tv8..ade cite best..cepat2 tuka..
kawan : haish..ade ke tv8..sampai tv9 je la..xpenah pon dengar tv8..
i : eheh..da berzaman tau channel tu ade..bak sini remote..orang nak cari..
kawan : degil la die ni..xde la tv8 tu..saya tau la..
i : bak la remote tu..
kawan : nah amek..xde siap awak..
i : la..xde ke tv8..cmne nak cari siaran ni..cepat2 cari..
kawan : kan..saya da cakap da..xde la awak..
i : cepat la cari siaran..!!
kawan : yelah..

pastu..die pon cari la channel tv8..sampai dapat..pastu baru la die tersengih2 kambing die tu..malu da la tu..tu la..kunun cam orang selalu tengok tv..ape kawan i tu x perasan ke iklan2 tv8 kat channel laen??..pelik kan..haha..punye la da berzaman channel tu wujud..baru skang nak tau..hua2..tu la selalu sangat cakap i ni orang kampung..last2 sape yang macam orang kampung..tv8 pon xtau..kan2 uols..hoho..

my own view..agak2..ada x kawan uols yang xtau lagi akan kewujudan tv8..cepat2 la bagitau depa2 tu..ish2..fyi..kawan i tu adalah A.J..haha...A.J sayang..jangan marah i bagitau rahsia u kat kawan2 i..

1 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

wakaka...

ada gk eyh org cm ni

hehehe