Haaluu...

My photo
i am mixed with jawa plus melayu and i am proud to be a daughter of my mummy jutawan aka Wak Roza..

Thursday, December 30, 2010

Love - John Lennon



p/s : the lyrics were so simple tho its so meaningful..

Monday, December 27, 2010

my big baby

xsabo rase nye nak tunggu my big baby..baby kecik now ok je..xde ragam2 dah..big baby je tengah tunggu die datang kepada i..sabtu ni jumpe mummy..tandatangan borang untuk dapat kan big babay..yuhu..thank you mummy..hepi oh hepi day..!!

Thursday, December 23, 2010

from fat to thin

i senang akan kurus bila tak makan malam..senang jugak nak gemuk bile makan malam..

Wednesday, December 22, 2010

movie

last nite..pegi summit..tengok movie..movie melayu..cite hantu kak limah balik rumah..ketawa sampai meleleh air mata..best cite ni..xrugi tengok..


p/s : pagi ni sedih dah..kene marah ngan mummy..yelah semua salah i..suka postponed2 bende..malas nak sakit hati..dah xmengharap pon nak dapat kete yang i mintak tu..rase nak meleleh jugak la air mata ni..dah xde rezeki nak jadi cikgu..jangan la salah kan plak orang y saja2 postponed..tau nak hangin je..tau nak sakit hati je..bukan nye xde next time pon..cuma kali ni i yang xde rezeki lagi..ahkir tahun 2010 ni..i xde luck sangat kot..hermmm...

Saturday, December 18, 2010


haha..i yang so so fatty..alahai anak mummy..

Friday, December 17, 2010

Kita Insan Biasa - Jay Jay & Dayangku Intan (original mtv)




p/s : lirik penuh makna..sangat salute pada pak ramli sarip...

Wednesday, December 15, 2010

ingatan

semakin nak dilupakan..semakin menghantui diri ni..eee..boley jadi sewel macam ni...haish..!!!

Tuesday, December 14, 2010

Chronicles of Narnia: Voyage of the Dawn Treader

pegi tengok semalam at sunway piramid..with housemate..borrowing kete opismate..cite ni sonok..best2..puas hati..

Saturday, December 11, 2010

mimpi

jangan taksub dengan mimpi ok..tapi mimpi yang satu ni..i berharap sangat jadi kenyataan..hohoho

Friday, December 10, 2010

berinai

tangan i berinai..inai nye kaler hitam..inai merah untok orang nak kahwen..inai hitam plak untok orang bujang macam i ni..ok kan...????

Thursday, December 9, 2010

selimut

tidur i lena betol malam tadi..selimut baru..bali kat uptown danau kota malam tadi..rm10 aje..abeh ar..susah nak bangun pagi la pasni..masuk keje kompem lambat la ni..

Wednesday, December 8, 2010

blogging

last few days..ade orang tegur i..cakap berblog ni..membuka pekung sendiri..lagi2 kalau macam blog diary yang i buat ni..tapi bile pikir2 balik..ade jugak betol nye..tapi kalau kita tapis2 tak de masalah kot..tapi..nnti orang kate kite xde masalah plak..ermm..banayak plak masalah kan..adeh..


but the thing is..tujuan..motif..sebab musabab..nape perlu nye i tulis2 blog ni..and my best answer is..i tak de tujuan k..saje..suka2..and..at the same time..cuba ingin menyampai kan sesuatu..yang x dapat nak diluah kan..secara live..

sori if penulisan i ni..ade yang terasa..ade yang xpercaya..tapi..semua ape yang i tulis semua adelah benar..xde propa2..but after dis..maybe..i akan tulis secara simbolik..no more long passage..

i akan try menulis sebanyak..dua baris saja..ingat tu..dua baris saja..sekian kali nye untuk entry kali ini..

Tuesday, December 7, 2010

pencen

i rase..i nak pencen dari berblog la..eeee....!!!!!!!!

Thursday, December 2, 2010

merisik

actually bukan proper merisik pon..baru nak di kenen2 kan oleh pihak mak2..haha..sangat kelaka dis story..dan sangat kelaka bile mendapat respon dari pihak lelaki itu sendiri..die sangat gelabah noknok..haha..perlu ke nak post kat wall i..siap cakap make it clear..watdeshut..haha..perlu ke make it clear ngan i.. supposedly..make it clear ngan mak u la kan ci laki oi..haish..mak u yang kol mak i dulu..tanye kan pasal i..so..pandai2 la u setel kan hal tu..


one of my fren..perasan la post cik laki ni..and my fren ni sangat marah pada ci laki ni..my fren cakap..cara cik laki itu boley menjatuh kan maruah dan sangat kebudak budakan nye..kire buat i malu la..kot2 nanti ade y tersalah paham cakap yang i ni terhegeh2 plak..

i releks kan saja udah..buat ape nk pening2..tapi sila la setel kan masalah tu dengan cara yang matang ye..

p/s : ni dah kene kenen2 kan..pasni kang xpasal2 kene pinang secara mengejut..takot la..rase seram..

Wednesday, December 1, 2010

setel

haha..kerja i dah selesai..mari kite bukak buku baru gitu..i dah buat ape yang patut..i dah tolong semua pihak..tapi maybe..cara i salah kot..wat eva..tapi yang pasti kerja i sudah selesai..


p/s : sila sakit hati kat i..and lagi satu..sila paham kan disini..i ade dua en jendol ye..yang 1 tu mmg la xbf i y bernama safri arif..tapi lagi 1 jendol ni name die din..ala..my schoolmate..aka bestfren..aka devilpatner..and now mydevilpatner ni bekerja kat bawah opis i kot..adeh..ade plak yang salah paham selama ni..uhuhu..kelaka nye..xpasal2 ade orang kol pagi2 bagitau gf die sudah salah paham..hailah manusia..senang nye la kene tipu..dan senang nye la bersalah paham pada penulisan i ni..haish..len kali papehal tnye la dulu tuan badan..bukan tanye bf u tu..sofuni la u ni gigirl..tapi salah i gak kan..pakai tarok je title jendol tu kat sape2..kan u dah salah phm..so kat sini..i dah perbetul kan silap i..so pada u to..either nak caye ke tak..its up to u then..jangan gadoh2 ngn bf u tu ye..this is totally misunderstanding..hai lah u ni..buat i tergelak pepagi..so u pon setuju la kan dengan title jendol tu tok bf u tu kan..agagaga..

Monday, November 29, 2010

4 june 2011

itu ade lah tarikh my devil partner akan melangsungkan majlis perkahwinan nye..die baru bagitau jumaat lepas..siap i pau die mcd and rm60 ritu..haha..jemputan telah diberikan secara paksaan..


die akan berkahwin dengan seorang perempuan la ofkos..dan itu lucky gugurl akan berkonvo dis coming disember kat uitm shah alam..

my devil partner ni..becinta ngan orang laen..nikah ngan orang laen..sangat noty ini old boy..haha..

p/s : si jendol@my devil partner semakin geseng..nampak tua..abes la nampak xhensem la bersanding kang..pegi keje pkai sunblock ye encik jendol..haha..

Thursday, November 25, 2010

demam..

minggu ni i demam..membantut semua kerja2 i..opis dah sunyi..semua budak praktikal dah xde..dah tamat dah dey all punye prkatikal..rindu dey all sangat2..kat opis..tinggal i sorang je..melayan perasaan sorang2..nasib xde hantu..


i asek demam je..macam 2 bulan sekali konpem i demam..penat la..huhu..xpe2..demam tu kan sebahagian dari penghapusan dosa2 kecil..Allah tu masih ingat kat i..i love u Allah..!!!

Sunday, November 21, 2010

pemalas

ok..i admit that i am pemalas..tapi ape kaitan nye dengan mogok x bagi kawen..bersangkutan ke dengan malas i ni..ade ke..i buat2 mogok malas sebab mummy i x bagi kawen..haish..tersenyum2 jengkel i di tempat tido y best tu..ade jugak orang pikir i cmtu..choi2..


padahal i memang malas pon..semua la malas..buat keje lambat..tau nak abes kan duit je..

ade sebab i malas kan..bukan nye sengaja nak malas..let say u all kat tempat i..kemas2 bagai nak rak..xsampai sehari dah sepah balik..alang2 dah sepah..bio sepah betol2..tunggu la balik i rase rajin nak kemas..baru la i kemas..x gitu..haha..sebab ni la telahir nye sifat i yang suka membebel kat rumah..

lagi satu..maybe sebab dah tersedia bersepah..so i xtau nk start dari mane..die jadi blur and secara spontan nye menyebabkab i jadi lambat je nak start buat keje..yela kene plan untuk mengemas ni..al maklum la..bukan i yang buat sepah..kalau i yang buat..i tau la..pastu dah bersepah..dah tolong kemas..sebok dok komplen i simpan barang macam i sorok barang la..pakai tangkap muat simpan barang la..padahal dah memang camtu..i follow jela..huhu...

sekurang2nye..i kemas kan la jugak walau xsemegah anak2 dara y rajin itu..

p/s : lihat lah nanti..bila i da ade rumah i sendiri..xkan bersepah macam rumah mummy i..dan ini sudah terbukti bile i di rumah bujang i sendiri..teng..teng..teng..xcaye tnye la budak2 rumah i..ok!!!

Saturday, November 20, 2010

adakah dia..???

(motif i boh gambar ni..ok..sape2 nak chat kat fb..ni ade lah icon y boley anda buat kat fb during ur chatting)

some previous entri ade cite pasal budu kan..and i ade cite sikit pasal abe klate ni..what a coincidence..yesterday i have chatted with his brother..and his brother had asked me to call that abe klate back..i pon kol la dat abe klate..sembang2..said sori to him to what had i did to him..(jeng3)..and i have texted him about something and he replied back with a happiest news..weee..

tapi i x mo excited sangat..i just pretend to be moderate saja..ape nak jadi bio la jadi kan..haha..

this abe klate..sangat baek..die siap panggil i mek..pengsan mak bile dengar die panggil i mek..erghh..time tu sangat marah ko tau..rupa nye tu la panggilan dieorang pada kekasih hati pujaan..kate nye..betol ke x..tu i xtau la..(kisah ni happen setahun lebih yang lalu)

i dah jumpe kot parent and the whole family die..yang xsempat baby dalam perot akak die time tu..paling suka anak buah die yang name ain tu..sangat cute and kelakar..

bile ingat2 balik..i sangat kejam..i dah siap tukar 2 bf kot..tapi die still xde gf till now..biarlah..yang penting i dah mntak maaf kat die..and i dah pon buat die hepi semalam..hepi kot die?? huhu..

and now..i terpikir la..adekah abe klate ni orang nye..question mark sungguh..wuteva pon..i just run within the flow..hoho..

p/s : semoga i dapat hepi kan die sampai die mati..(ayat kejam kan..pengsan..)

Friday, November 19, 2010

raya korban

(motif i letak gmbar ni sempena entri ni..???!!!)

hari raya korban..makan lembu banyak..nom3..sampai nak demam dah ni..kali ni raya without my adik..lokpi..die pegi acheh..menolong orang beraya kate nye kat sane..hermm..kat umah ni lagi banyak bende nk di tolong kn ok..dush3 pada itu budak..i plak kat umah ni..dok saja..tido..makan..tido..makan..masak..tido..makan..haish..letih tau..ape boley buat..i dah balik rumah ni..malas nk keluar2 rumah..nak gi kedai pon i boley suh mak i y pegi..padahal..kedai dekat je pon..15 mnti jalan kaki..5 minit nek moto..huhu..tu la kan..kalau dah malas name nye..

senin sok..ade interview..oo..mintak2 dapat la keje tu..kat damansara pelangi..pray for me so that i can get that job..i banje korang makan lah kalau dapat..ngeee...

p/s : selamat hari raya korban ok..!!!..hidup kene ade pengorbanan..perubahan..menjadi kan kite lebih waja diri..(erk!!)

Tuesday, November 16, 2010

Perfect Two (Acoustic Version) - Auburn


p/s : love this song very much..the lyric was so cute..ehehe..

Saturday, November 13, 2010

dream

kalau boley..nak hidup dalam mimpi2 ciptaan i sendiri..mimpi2 yang indah tu..

Friday, November 12, 2010

L.O.V.E


I hate that I love you so
I hate how much I love you, boy
I can't stand how much I need you

Tuesday, November 9, 2010

budu sedap


dulu..i memang rajin makan budu kot..sebab time tu..i ade kawan2 ngn soghey abe klate ni..sokmo makan budu..haha..pastu..dah xkawan ngan die..terus benti makan budu..hari ni..i gi amek sekali budu letak dalam nasi i..rase ngiler(bahasa jawa) plak tengok budu tu tadi dalam mangkuk die tu..pastu bile makan..pergh..rase nikmat nye budu tu..sedap kan makan budu ni..nasi kosong ngan kicap..ayam goreng sebagai lauk..timun sebagai ulam..pastu budu buat kuah..ooohhh..macam nikmat je kan..nak buat la kat umah kang balik ni..slurrppp..ni pon dah makan pon masih still merembes lagi air liur ni bile teringat kan budu tu tadi..haish...

p/s : ajib kate..lagi lame budu tu di peram..sampai keluar ulat2 die tu..lagi sedap budu tu..btol ke..eeee..macam geli lak rase nye..tapi sodap kan nasi..layan..


gamba taken dari blog Hanieliza's Cooking

Monday, November 8, 2010

bertaubat...

kite kene sentiasa bertaubat..

mati lah mak..banyak dah dosa i dah buat ni..hohoho..

mtest ambilan januari 2011

yeay..!!i my application to sit the mtest was success..i will do the test on this saturday..doa kan i dapat jawab mtest tu dengan cemerlang sehingga di panggil untuk temuduga plak kang..hihi..


pada sape2 yang nk cek die dpt buat mtest ke x..ni link die..mtest jan 2011

p/s : semoga i dapat la jadi cikgu..seperti yang mummy harap kan..

Thursday, November 4, 2010

secret

i got a secret..very much big that secret..and i cannot reveal it yet..untill the event of the secret really happen..


im very kind of kesian to whom get involved in this secret..

p/s : jangan nak persalah kan sesape..jangan nak tuduh sesape..kalau diri sendiri x pandai nak jaga diri ok..!!

Monday, November 1, 2010

2D-Cenderawasih Cover




p/s : sangat meaningfull ini lagu tau..oo terkesan di hati ni..

Saturday, October 30, 2010

not yet the time..

i know u were there..but still dont know who really you are..i know..and im so sure..my time is not yet to come..im just being cool here..not waiting for that time..and not keep searching for you..me now working out for my self..harder..to..mummy..lokpi..uyun..embah..pray for my goodness..

embah please bertahan..sampai akak da ade anak 1 k..!!!

p/s : biasa la..mud i tgh weng2 ni..mula la bermadah..cewahh..sabo je la dengan life i ni..huru hara la..bila la nak dapat gaji beriban2 ni kan..ade duit kang..nak beli kete..rumah..bagi duit kat mummy..bagi duit kat adik2..anak2 buah..jangan di lupa..bila da banyak duit kang..sila berderma selalu..penyucian harta name nye tu..asal orang mintak je bagi..janji ikhlas..hati pon hepi..ececeh..

Thursday, October 28, 2010

Michael Bublé - 'Haven't Met You Yet' Official Video HD..mp4



p/s : suka lagu ni..kene ngan i..hoho..

luahan rasa hati i..

rasa sangat2 nak ade suami and anak2..!!!

Tuesday, October 26, 2010

KWSP

haha..rupa2 nya..tiga bulan i keje kat sini..i xde kwsp pon..and gaji i dah di potong pon..so..duit tu pegi ke mane ye..pergi ke perkeso ke..banyak nye..sampai 10%..walaupon i tau..i keje memaen pon..tapi tu kan duit i..i tau la i fresh entry punye worker..tetibe i terasa di tipu..sedih nye..

should be..time i sign offer letter tu tnye la kat i..ade tak nombot kwsp..yang lagi besh nye..financial department tu boley selamba plak ptg gaji i..untok ape..kalau xde kwsp..bukan nye nak tnye pon kat i..ade ke x kwsp..pastu terang kan la..kalau i kene buat sendiri..ni diam kan aje..kalau i x tnye hari ni..sampai i benti pon die dok potong je la gaji i tanpa sebab..

esok i akan jalan kan misi i..untok regis kwsp i..bos..oh..bos..nape la..buat i cmni..tak baek ooo..

p/s : kalau la i jadi bos one day nanti..i nak jadi majikan yang jaga kebajikan pekerja nye..baru la pekerja kite nak kerja dengan kite dengan ikhlas..betol x..???

Monday, October 25, 2010

Kopratasa : Permata Untuk Isteri (HQ Audio)



p/s : sangat suka lagu ni..weeee...

Friday, October 22, 2010

Hayden Panettiere - Wake Up Call - Official Music Video



p/s : suka lagu ni..weeeee...ade x y terasa dengan lagu ni x..??

Thursday, October 21, 2010

menara warisan

today..i'm going for blogwalking..to search about this so called 100 storey mega tower..atau name laen nye Menara WArisan..kan sekarang ni..isu ni sangat hot..semua orang x suka kan..so nak tengok la..ape pendapat orang laen pasal isu ni..go..go..blogwalking..!!!

Wednesday, October 20, 2010

Yuna - Penakut (lirik)



p/s : sangat suka pada lirik lagu nya ye..

Monday, October 18, 2010

Faizal Tahir - Hanyut (Acoustic Version with Lyrics)



p/s : saya kipas susah mati faizal tahir ye..huhu...

Aizat Amdan - Sungai Lui



p/s : sangat suka lagu ni..sangat damai lagu ni..kan2..

Friday, October 15, 2010

manusia

i suka tersalah tafsir orang..tapi bile i da kenal orang tu betol2..i boley tau die cmne..setiap orang..laen2 cara die tengok orang..setiap orang.. laen die tafsir kan seseorang itu..setiap manusia ade kekurangan dan kesilapan..jangan kite amek kesempatan pada kekurangan dan kelebihan orang tu..


pandangan pertama selalu menipu kite..tapi pandangan tok kali yang seterus nye adalah pasti..manusai ni xboley di jangka..yang diluar jangkaan die pon boley buat..ade orang..da buat silap..die buat silap banyak kali..die x serik..

i xsuka orang bagi harapan kat i..benci tau tunggu2 ni..buat rugi je tunggu bende yang xpasti..bagitau awal2..kan senang..i pon xde buang masa i..

jadi orang pon..jangan bodoh sombong..kite da nasihat kan tapi xmo plak amek endah dengan nasihat tu..lagi mau teruskan..akhir nya memakan diri sendiri..kan da rugi..kite xleh nak ubah seseorang tu..melainkan die sendiri yang nak berubah..kehendak die sendiri..usaha die sendiri..baru la perubahan itu mendapat hasil nya..

xpayah berdendam..xkemana pon dendam tu..jadi manusia kite kene redha..ingat tuhan sentiasa..

p/s : hari ni mud nak bagi nasihat..huhu..i pon byk kesilapan..i tau i pon ade sakit hati org itu..im so sory..

Thursday, October 14, 2010

menyesal..

sebab potong rambut pendek..pasni nak bela balik rambut bagi panjang2 balik..kueng2..nak bagi rebonding..eh..xnak la..bagi curly2 cikit..wah..vouge gitu..rambut saya..saya punye suka..xgitu..


p/s :selalu kite dengar hati orang ni laen2..tapi die kate bukan hati yang bezakan manusia ni..tapi naluri kite ni yang beza kan kite dengan orang laen..i xtau naluri i ape skang ni..haha..

Monday, October 11, 2010

dubai

entah bila entah dapat nye ke dubai tu..kabel i di sana da mintak da my latest resume..haha..guna kabel tu..macam xleh belah kan..ape boley buat..xde kabel..susah kan nak dapat keje kat situ..x gitu..


kalau da dapat..agak2..mummy i kasi ke pegi keje jauh2 sane tu..hermm..haish..

kene pikir ni..banyak bende kene pikir ni..oooohhhh..!!


Friday, October 8, 2010

penipu..

jangan suka tipu2 ye..tipu2 pon..buat ape..semua orang marah..semua orang benci..ingat tu..

p/s : i pon ade kuat2 tipu jugak..tapi saya tipu untuk selamat kan diri saya..hoho..

Sunday, October 3, 2010

my convo day

janji ngan mummy and abg apit..kol5a.m da siap2 kua rumah..last2 kol5 a.m pon xsiap lg..haha..kua rumah dalam 5.30 a.m ye..singgah solat subuh kat ijok..managed to arrive at iium at 7 a.m sharp kot..not so sure..time sampai tu..xramai lagi student and parent yang ade..mummy i sibok nak beli bunge..siap pesan xmo ade patung2..nak bunga fresh..so we all pegi la singgah jap kt stall jual bunge..my mummy ordered 10 red rose..pastu leh lak mummy i xtau nk tulis ape kt kad..i la y tulis..i yang tulis..i jugak la yang dapat..haha..

ni bunga yang mummy belikan..ade bear kecik tu acomey yang bagi...huhu..

ni gambar before entring the hall..

tengah que..i orang y belakang sekali..kesian..

ni turn i da nak dekat da..

time ni i nak tunjuk peace kat kamera..tapi sebab terlampo dupdap..lupa..terus nak turun je..haha..

bergamba dengan family..

bergamba dengan acomey and mummy..

overall..akhir nye saya graduated jugak dari iium..fuh..selama 4 tahun belajar..abes jugak akhir nye..next week nak pulang kan jubah..tp ade misi laen perlu dilaksanakan..mintak2..itu en ko and acom dua2 avaiable la hari tu..yeay..!!

p/s : tq to mummy..bagi bunga even thou bunga tu mummy jugak yang simpan..mummy kuar duit..mummy jugak yang amek balik..hoho..sayang mummy..sayang my family..nak cari duit banyak2 nak bagi kat mummy jutawan i..!!!

tu la kan...

dulu da bagitau orang tu macam mane..tapi degil nak try jugak..sekarang sendiri mau ingat la ye..pape jadi tu semua jadikan la sebagai pengajaran ye anak2..len kali dengar cakap and nasihat pada orang2 yang penah merasa..jangan jadi degil..jangan ego tu berbukit gunung bagai..jangan nak berlagak tak hengat dunia..jangan rasa diri tu bagus sangat padahal kekurangan tu tetap ade..jangan ingat kite boley ubah orang tu dalam sekelip mata..bila da terkena betol kat batang hidung sendiri baru la rasa sakit nye terduduk terjelopok tu..


nasihat i satu je..ketidak adilan yang di timpahkan oleh manusia bukanlah alasan bagi kite untuk membalas nya..bile kite berdendam kite da macam serupa dengan orang yang dah aniaya kite tu..btol tak anak2..

sabar itu separuh dari iman..dan iman itu ade dalam syurga!!!

maafkan la orang yang pernah khianati kite..sesungguh nye..tuhan akan balas dengan hal2 yang lebih baek lagi nanti..

p/s : i tau..i private kan fb i..papehal..direct msj me..email ke..xyah jadi stalker..xelok..buat sakit hati je..kan.......................

Friday, October 1, 2010

kali ini..betol punye..!!??

today is my mummy besday..!!! kali ni xde salah2 bulan lg key..!!

esok ade niterview kt kelana jaya..hati berbelah bagi sama ada nak pegi ke x??mummy da kasi da pegi..tp interview for management training ni berbaloi ke..ermm..takut ni macam skem lepasan siswazah tu je..rugi2..haish..poning..

Sunday, September 26, 2010

recently..

i do have my own private counselor now..wah2..hebat kan..counselar y free of charge..kalau dulu2..i je y selalu membebel..now i pulak y kene tadah telinga dengar itu en.ko membebel..waduh2..punye la i ni seorang pendengar bebelan y setia..siap layan kan lagi tu bebelan en.ko..siap kene marah lagi sebab melayan die membebel..coz..die membebel sampai sakit tekak..ala..sakit tekak tu pon bukan sebab die membebel..tapi sebab die smoking..padan muko..haha..jahat kan i ni..the best thing is..jangan la bagi die membebel time driving..bole tersesat sampai ke johor nanti..hahaha..

p/s : en ko cakap..die bebel bukan ape..sebab die nak i paham die tu macam mane.ermm..setakat ni ape je ye yang i da paham tentang die ek..errmm???..wakakakakakaka..dont be mad to me tau??

current life..

excited for upcoming 3rd October..it will my convocation day..everything has settled up..shoes and tudung already bought..robe already get yesterday with en.ko..pening2 coz still dont know yet how to put on the robe..nak pakai selendang die tu yang susah..hoho..but im so excited..nak mintak mummy i coklet banyak2 on that day..nak take photo banyak2 wif my uni friend..oh..mesti best kan..da terasa da debaran nye ni..macam nak gi holiday..huhu..eventhou pointer x gempak..tapi i still hepi..coz dapat abes kan blaja without failed any of my subject..semua kire pas2 je la..hoho..pasni..kalau ade rejeki nye..ye..i nak buat master la..kan2..ameen..

p/s: kalau da kawen agak2 nye..dapat ke nak konsentret on study for my master ha..ooohhh..

Friday, September 24, 2010

Kau Hadir-Dehearty



p/s : layan nasyid lak..kan2..best gak lagu ni..

Tuesday, September 21, 2010

Cheryl Cole Ft. Will.I.Am - 3 Words (Official Music Video HQ)



p/s : love dis song..!!!

Thursday, September 16, 2010

The Tourist Trailer




p/s = wanted to watch dis movie with En ko..!!cite ni mesti bestla..gempak kot..angelina jolie ngan johhny deep berlakon together..konpem best..huhu..can't wait for dis coming disember..cite ni akan launching in disember..

eid mubarak..!!

hepi eid mubarak to all muslim who celebrating those days..!!

Monday, September 6, 2010

cerita suami soleh

Lebih kurang tiga minggu yang lepas saya membawa isteri ke 'Mahkota Medical Centre', dia mengadu kepada saya kepalanya pening, rasa mual dan badanya
lenguh-lenguh. Saya tanya dia"mengandung kot?" Dia kata tak ada. Oleh kerana 2-3 hari macam tu saja,saya bawak dia jumpa doktor dan ternyata.... isteri saya
mengandung dua bulan. Emmm saya dah agak dah.Maka bermulalah cerita baru dan haluan sejarah masa depan akan pastinya berubah lagi.


Dia akan merasa loya dengan bau yang sebelum ini senang baginya, termasuklah bau badan saya. Morning sickness yang teruk sekali bagi isteri saya.Kasihan sungguh, terbaring saja sepanjang masa.
Makan tak boleh, minum tak nak, apa pun tak nak.
Adakalanya isteri saya semalaman tak dapat tidur, kadang-kadang tu asyik nak tidur saja. Selesai saja solat Isyak dah masuk bilik. Pada awalnya saya tidur kat luarlah sebab dia tak boleh bau badan saya. Saya fahamlah orang mengandung memang macam tu,
sekarang ni dah boleh tidur dengan saya dan saya sudah tahu macamana nak elakan insomnia yangdialaminya, iaitu dengan membaca Al-Quransehingga isteri saya terlelap.Memang kebiasaan sebelum mengandung pun saya akan membaca
Al-Quran diatas katil di sisi isteri sebelum tidursehinggalah dia terlelap.Sekarang saya terus membaca Al Quran disisinya sebagai ubat tidur bagi isteri dan anak dalam
kandungan. Adakalanya sampai 2-3 jam.Bukan itu sahaja, saya juga sentiasa bercakap-cakap dengan janin dalam perutnya. Perkara yang mula-mula saya ceritakan padanya ialah tentang tauhid. Saya bermula dengan kitab pertama yang saya pelajari dahulu iaitu kitab 'Kasyaful Mahjub'. Mungkin ada pembaca yang berkata saya terlalu ghairah, kebarangkalian untuk janin survive masih tipis. Tapi mana ada ayah yang tak berharapan. Segarang-garang harimau pun tak makan anak, apatah lagi saya. Apa yang akan berlaku pada kemudian hari adalah diluar bidang kuasa saya. Siapa saya untuk mempersoalkanya. Saya bercerita kepadanya tentang Allah, zat, sifat, asma, afal. Dan cerita itu kembali bercerita kepada diri saya. Ada yang menghantar email dan bertanya bagaimana mahu mensihati anak agar tidak degil. Jawapan yang mahu saya nyatakan bukan hanya untuk anak tetapi untuk sesiapa sahaja terutamanya yang mempunyai hubungan rapat dengan kita.Tak kiralah anak, isteri atau suami. Bagaimana?

1. Semasa anak atau isteri kita sedang tidur inilah waktu yang paling sesuai terutamanya diwaktu dua pertiga malam, kerana fikiran bawah sedarnya(sub conscius mind) adalah paling optimum ketikaini. Yang tidur hanyalah conscius mind (minda sedar).

2.Sentuhkan ibu jari anda ke langit-langit dan kemudian sentuhlah dengan halus ibu jari anda ke ubun - ubun orang yang ingin anda nasihati.

3. Semasa ibu jari diatas ubun-ubun selawatlah ke atas junjungan Nabi Muhamad dan bacalah surah al fatihah. Kemudian terus dengan berzikir didalam hati dan jangan putuskan zikir anda.


4. Angkat ibu jari anda,kalau boleh janganlah di putuskan zikir didalam hati dan bercakaplah dengan suara yang agak perlahan agar tidak sampai mengejutkanya. Beritahulah apa yang ingin anda beritahunya. Kebiasaannya saya akan menasihati
isteri saya agar tidak selalu melewatkan solat,banyakkan berselawat, banyak bersabar.
Nasihatilah orang yang anda sayangi dengan apa sahaja nasihat yang anda inginkan. Jangan putuskan zikir anda, supaya zikir itu masuk bersama dengan nasihat anda

5. Anda akan dapat melihat reaksi yang dia sedang menerima pernyataan anda iaitu kelopak matanya bergerak-gerak. Insyallah saya doakan diri saya dan anda berjaya dengan kaedah ini.

Pernah di zaman Imam Abu Hanifah (Hanafi An Nu'man), seseorang pernah bertanya kepada bapa Imam Abu Hanifah. "Tuan, bagaimanakah tuan mendidik
Hanafi sehingga begini istimewa jadinya. Jawab bapa Imam Abu Hanifah "Aku didik Hanafi 40 tahun sebelum dia dilahirkan". Kalau didengar pernyataan ini tentu aneh bagi kita bukan. Bagaimana mungkin manusia yang belum dilahirkan sudah di didik. Namun apa yang ingin disampaikan oleh Tsabit (bapa Imam Abu Hanifah) ialah dia sendiri telah diasuh, manakala isterinya jugasudah di didik dan Hanafi sendiri sudah dididik sejak dari kandungan lagi. Saya beri anda satu logik akal, acuan yang bulat mana mungkin menghasilkan kuih segiempat. Begitu juga dengan anak dan isteri kita. Mereka adalah cermin kepada diri kita sendiri.

Saya bacakan kisah ini kepada janin yang sedang membesar dalam perut isteri saya. Saya sentiasa berdoa agar dia terus membesar dan dilindungi Allah sebagaimana Allah memelihara Imam Abu Hanifah. Saya nasihatkan dia dengan nasihat yang disuarakan oleh Luqman Al Hakim kepada anaknya. Saya bacakan kisah para rasul, para nabi,wali songo, tujuh wali melayu kepadanya. Cuma isteri saya menasihati agar suara saya tidak terlalu kuat, bimbang didengar oleh jiran, apa pula kata mereka nanti.

Dalam kepekatan malam, isteri saya sudah pun yenyak dibuai mimpi. Saya baru selesai membaca surah yasin disisi isteri hingga dia terlelap. Saya kehalaman rumah, mahu merenung langit malam, satu-satunya hobi saya semenjak kecil semenjak di rumah anak-anak yatim piatu, saya bawa hingga kini. Langit agak terang dan bersih. Saya bersandar dibangku marmar. Kalau isteri saya sihat pastinya dia menemani saya disini, kami akan bercerita tentang segala-galanya, tentang masa depan, tentang anak, tentang cinta, tentang tuhan.

Saya terus merenung langit malam, saya anak yatim
piatu yang ditinggalkan ditengah padangrumput,sehingga sekarang tidak diketahui siapa ibu ayah saya. Kini saya akan menjadi ayah. Bermula dari saya akan wujud salasilah keturunan yang baru.Saya bertekad dalam hati, Insyallah jika anak ini lahir, dia tidak akansaya biarkan membesar seperti saya. Dia tidak akan saya biarkan menagih kasih dirumah kebajikan.Dia tidak akan melalui zaman pahit seperti saya. Dia tidak perlu dibohongi yang teddy bear adalah'mama'nya seperti saya. Air mata ini mengalir lagi. Mudah benar ia tumpah.Oh! janganlah tumpah lagi.Sudah terlalu banyak tertumpah.Kalau mahu tumpah biarlah ketika sujud menyembah ilahi.Pesan guruku air mata lelaki jangan ditumpahkan sia-sia.

Saya tidak mahu terus melayan perasaan,segera saya kuncikan pintu dan ke kamar tidur.Isteri saya telah pun nyenyak dibuai mimpi.Inilah 'bintang timur' dalam hidup saya.Ia sentiasa bersinar cemerlang dalam hidup saya,memberi harapan,keyakinan,kesetiaan dan cintanya kepada saya.Insyallah tidak lama lagi,akan muncul 'bintang timur kecil' dalam hidup saya

p/s :copy paste dari nadia's blog

post deleted already..

i da delete da some of my post..rasa sayang nak delete..but i must do it..



Friday, September 3, 2010

mummy besday

i lupa wish..patut nye on 1st october..tapi i bru wish hari ni..ntah pape ntah i ni kan..ape nak jadi la..bukan ape..hari tu memamng da ingat nak wish..last2 i lupa..almaklum la..2 3 hari ni bizi..byk bende nak buat kt opis..ececeh..padahal..lalala..pastu hari ni siap mintak kat mummy i nak duit lagi tu..beli handphone baru..haha..tunggu la..esok nak gi carik nokia E71..hoho..


p/s : mmumy..i love u..i banayak da buat salah..xtau macam mane nak mintak maaf..huhu..raya kang nak salam mintak maaf sampai nangis2..baru namapak ikhlas..

p/s 2 : haha..setelah di tegor oleh rakan opis..baru perasaan..now kan bulan september..not yet october..punye la i excited nak wish besday kat mummy i kan..lalalala..

Wednesday, September 1, 2010

at opis..

tengah2 malam i kat opis lagi..keje..keje..keje..dan keje..haish..adekah i pekerja contoh..lalala..sila lah tanye bos i ye..kihkih..

Tuesday, August 31, 2010

handphone i..

handphone i di ambil orang..sedih sangat..menangis x belagu..hp A.J y bg lak tu..sedih2..

Sunday, August 29, 2010

gemok nye i..

i da gemok..mummy i tegor i da..dengan mengatakan..perot i nampak sangat buncit nye..daging kat bahagian belakang badan i pon da semakin menonjol keluar..xboley jadi ni..i kene diet ni..puasa ni tu la i melantak banyak sangat..nak kate napsu xla..tapi sayang kat makanan sampai xmo mebazir buang2 makanan kalau ade berlebih tu..huk2..i kene diet ni..kurus kan badan..tapi hari tu..da timbang berat da..menten je berat 70kg..haish..nak kurus2 cmne ni..pas raya kang nak kawen dah..lalala..

p/s : kite pegi abroad tahun depan..boley further study kat sane..boley ke..kalau la jadi ye..

Thursday, August 26, 2010

Agnes Monica - Cinta Di Ujung Jalan

Unwanted : Masih Ada Rindu (HQ Audio)



Sepasang mata mu yang sayu
Merenung lembut ke wajah ku
Membuat hatiku hancur lebur
Tak mampu ku tahan air mata yang gugur

Sesudah terputus ikatan
Dan tertutup pintu harapan
Mengapa harus berjumpa lagi
Sekadar melepas rindu tak bererti

Tak perlu kau bercerita
Tentang diri mu yang sudah berpunya
Ku tahu kau bahagia bersamanya
Tak perlu kau bercerita
Tentang diri mu yang sudah berpunya
Ku tahu kau bahagia bersamanya
Hapuskan saja kenangan cinta kita

Meski antara kau dan aku
Masih ada kasih dan rindu
Tapi apa guna itu semua
Hanyalah menambah derita dalam dada

Tuesday, August 24, 2010

lg 11 hari..

lepas 11 hari baru i bagi tau ye what will happen..huhu..nervous ni tau..gile ah..cam hape je rase nye ni..1 tu pon xready pape lg nih..ish2..mummy..help me..!!

Tuesday, August 17, 2010

mummy..

semoga i dapat duduk berdekatan dengan mummy i..

semoga i dapat keje dekat2 dengan rumah mummy i..
semoga keje yang di apply tu dapat la hendak nye..
i nak duduk dengan mummy i..
lagi selamat..
mau kan perubahan itu..
i buat ni dengan niat kerana Allah Ta'ala..
Ameen..

Monday, August 16, 2010

yahoo massenger

now..YM je la the way both of us can communicate to each other..kan Dear..

p/s : dear???lalalala..

Saturday, August 14, 2010

him again back..

flight at 0150 am to dubai..

Friday, August 13, 2010

Xiah Junsu


some how..i think that he seems look a like Junsu(DBSK@now da jadi single artist da)..his eyes sangat serupa with Junsu's eyes..ermm

p/s : photo taken from google ye..

Thursday, August 12, 2010

Azfar - Akan Ku Jumpa With Lyric




Ku mengatur langkahku
berjalan tanpa bayang-bayangMu
langit dan bumi setia, menemaniku
matahari menyinar tak pernah berpihak padaku
Ku kepanasan tanpa perlindunganMu.

Hari berganti hari aku masih teguh menanti
Hadir diri Mu dalam hidupku ini
Rasa kecewa ada bila kaki penat berlari
Namun yakinku Kau kan kutemui

Ku takkan pernah cuba berhenti
langkahku mencari Cinta
Yang ku tahu hanya tuk diriku
kan ku terus cari sampai hujung dunia

Kerna ku tahu akanku jumpa diriMu
dan ku kan terus menempuh mimpi-mimpiku selalu

Kulihat semua gembira
bila mengenali erti Cinta
senyuman ku beri hanya duka
bila ingin Teman tuk berbicara

Cinta jangan sembunyi
mataku kabur mencari
hadirlah dalam hidupku ini
Cinta jangan engkau pergi bila langkahku cuba
untuk mengejar diriMu

p/s : i mencari cari cinta sejati si lelaki itu..tapi cinta tuhan lagi hakiki kan..

him again..

him texted me said that "now..yang penting keje carik duit..bagi u ada keje tetap baru boleh pikir pasal tu..if u x boleh tunggu i.u carik la pengganti i yang lebih baik."


p/s :kate serius..tapi macam x serius plak bile he texted me like that kan..hurmm..

Wednesday, August 11, 2010

2+4

u know..i da beso2 gini da berumur gini..ececeh..but still mummy i kejut kan tok bangun sahur..ish2..ape la nak jadi ni..well..nak buat cmne kan..mummy sangat prihatin kat anak2 nye semua..rasa2 nye semua anak2 die mummy akan kejut kan..yang bujang2 la kan..yang da kahwen tu xde la kot..huhu..xpela..bile lagi kan..mane la tau ni ramadhan i yang terakhir sebagai orang bujang..pasni xdela lagi mummy i kol2 kejut sahur..rindu mummy nanti..huhu..love u mak so much..

Tuesday, August 10, 2010

Ramadhan Kareem..

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Kareem..
puasa penuh2 ye you alls..

Monday, August 9, 2010

"Tere Bina Lagta Nahi Mera Jiya" (HD) - Full Video Song Kal Kissne Dekha...




Tere Bina tere bina, lagta nahi mere jiya (without you i dont feel comfort)
Ab tere siwa chale meri saansen naa ra naa (I can’t breath any more without you)
Mere humsafar phiru dar badar (O my lover , searching you every everywhere )
shaamo shehar dhundhe tujhko nazar (morning and evening my eyes are searching only you)

Tere Bina tere bina, lagta nahi mere jiya,
Ab tere siwa chale meri saansen naa ra naa]-2 times
tere bian tere bina….

Ek pal ki bhi judai, ab sahi jaati nahi, (I can’t bear a moment of separation anymore)
marna jo chahu agar to, maut bhi aati nahi, (Death does’n come even if i want to die)
Har dua meri lagti beasar (No wishes of mine fullfilling )
Shaamo shehar dhunde tujko nazar, (morning and evening my eyes are searching only you)

Tere Bina tere bina, lagta nahi mere jiya,
Ab tere siwa chale meri saansen naa ra naa
Tere Bina tere bina….
Tere bina tere bina….

naa tamanna mujhko teri, naa tere sansaar ki, (I don’t wish you O god and nor i want this world)
Aey khuda dikh laa de mujhko,Ek jhalak mere yaar ki (O God please give me a Glimpse of my Lover )
Iss zameen par aasmaan par, (On the earth and In the sky )
Shaamo shehar dhundhe tujhko nazar, (morning and evening my eyes are searching only you))

Tere Bina tere bina, lagta nahi mere jiya,
Ab tere siwa chale meri saansen naa ra naa

Nasheed My Mother لسوف أعود يا أمي By Ahmed Bukhatir ,, WoW +MP3..



The Translation :
I Will Come Back Mother Kissing Your Luscious Head
Divulging My Longing To You And Sipping Your Right Hand's Essence
Nuzzling My Cheek In Your Feet's Soil
Watering The Ground With My Joyful Tears
How Many Nights You Were Sleepless Working To Get Me Sleeping Like A Kid
And How Many Times You Were Thirsty But You Worked To Water Me With All Tenderness
And I Will Never Forget Your Rainy Eyes When I Was Sick
And Your Restless Eye Scared Of Any Danger May Happen To Me
And What About Our Farewell In That Dawn ,, What A Hard Dawn It Was
No Heart Can Ever Describe The Abandonment That You Faced By Me
Then You Said Something I Couldn't Forget Up Until Now :
It's Impossible That You Will Find Warmer Arms Than Mine
Oh My (( Life's Joy )) The Creator Of The Universe Commanded Me To Be Loyal To You
Your Content Is The Secret Of My Good Fortune And Your Love Is My Faith's Sparkle
Don't Be Sad Mother ,, Here Am I ,, I Came To You With Teary Eyes
Don't Be Sad Mother ,, There Will Be No Separation From Now On ,, Until The Separation Of Death

The Chosen One - Maher Zain

Sunday, August 8, 2010

gaji yang tak sebrapa..

even tho gaji i sikit..but still setakat ni i tak mintak lagi duit kat mummy i..yuhu..tunggu la i ade gaji beriban2..i bagi plak duit kat mummy i..tu janji i..!!cayok!!cayok!!

Thursday, August 5, 2010

The Original Cuppycake Video

Wednesday, August 4, 2010

him..

i suka die yang ade mole kat bawah bibir sebelah kiri..i heart him..secretly..i wished he also heart me back..lalala..


i've been know him for almost 3 years..we had lost contact for a some times since he was at Dubai..working there..just contact trough YM..

our last meeting was 2 years back..having some chats..knowing to each other..it happen only for 3hours..then he go to Dubai..never meet him again until last two weeks he contacts me back trough YM..asking for my phone number and saying that he already in Malaysia..renewing his contract..

fyi..before i get trough his mesej..i buka my pendora box kat rumah i..pastu terperasan jam yang die bagi during our last meeting..pakai2 balik jam tu..tapi jam tu da mati da..die ade bg cincin and jam..jam still ade lg..tp cincin da terbuang kot..hoho..kebetulan je kot kan kejadian ni..

tapi i still ragu2 dengan die..becuase i x tau sangat pasal status die y betol2..mana la tau..kot2 die da kahwen ke kan..da ade wife and anak bagai..who knows..i pon xde nak tnye die banyak2..takot kecewa lagi..ahaha..

lately..ade jumpe die..he said yang die serius with me..i just keep in silent..xtau nak cakap ape..he also said..wait for him until september next year..time tu..die da abes contrat kat dubai..die nak stay kat Malaysia je..i just ye kan aje..

so now..perlu ke i wait for him..die just ask me to wait him only..xde pon bagitau pape plan after september tu..ermm..

p/s : kalo la die tu the one yang God made for me..i might feel sangat2 hepi..

Monday, August 2, 2010

webcam-whore..













xde keje kat opis..take2 photo..with budak2 opis..hepi time..sempoi..hapening..


p/s : update and take2 photo time rehat ye..hoho..xcuri tulang..amek kesempatan yang ade..

movie..

the last air bender..i da tengok tru online..boring..banyak scene tai chi saja..action xlaju..banyak yang di slow motion..x thrill..tengok pon sampai terpejam2 mata di buat nye..

last nite tengok cite the sorcerer's apprentice..gi dengan incik kedah..hambek..incik kedah i bagi title..ish2..die berbau sangat best..haha..i gatai u..cite ni best..comel..funny..suka la..tapi ade story line die yang macam scene untuk di jadikan cerita..tapi i layan la cite ni..banyak gelak2..x boring..sempat jugak tu time cite ni on i gi tandas..x tahan sudah..haha

Saturday, July 31, 2010

kangen..

rindu bau die..
rindu..
i hate this feeling..dem..!!

perlu ke..

perlu ke kamu rase camtu..
perlu ke i rase camni..
atau i yang terperasaan hati ni..
bile nak hilang rasa ni..
sakit la..sangat sakit..
kalau la..i ade penyakit amnesia..
hilang ingatan..
tak ingat bende yang lepas..
rasa seperti orang baru..
i nak jadi orang baru itu..
adeh..!!

Wednesday, July 28, 2010

mengigau..

malam tadi i mengigau..i bangun mamai..cakap kat budak rumah.."ape yang merah"..haha..apela..memang la i minat kaler merah..sampai mengigau pon nak sebut kaler merah jugak..hahaha..kesian budak rumah i tu..blur die..tetibe i mamai tanye die bende kaler merah..malu pon ade ha..hoho..

p/s : i basuh kaki da tau sebelom tido malam tadi ye..tapi nk mengigau jugak..nak buat cmne..,alu sudah dengan budak rumah..huhu..

Tuesday, July 27, 2010

nape ni..

nape i ni..tetibe petang2 gini..i rase xhepi plak..adeh..

p/s : tabah menghadapi kenyataan itu..oooohhhh..

gigi

gigi saya pecah..camne ni..!!!takot sakit..ermm..da minum banyak susu pon..gigi stil reput..ni belom lagi jadi ibu yang sedang peknen..huhu..takot nye..xmo la pakai gigi palsu time muda2 camni..ooohhh...

Monday, July 26, 2010

nisfu sya'aban

Hari nisfu sya'aban adalah hari dimana buku catatan amalan kita selama setahun diangkat ke langit dan diganti dengan buku catatan yang baru..


Catatan pertama yang akan dicatatkan dibuku yang baru akan bermula sebaik sahaja masuk waktu maghrib, (15 Sya'aban bermula pada 14 hb sya'aban sebaik sahaja masuk maghrib)..

renung-renungkan dan selamat beramal..

p/s : semoga buku amalan yang baru ni..banyak yang baek dari yang buruk..ameen..

dejavu

dejavu ni from my understanding..meaning dia..experience or mimpi yang penah kite alami..then keadaan mimpi tu betol2 hapen in real world..ha gitu la..

so..nak di jadi kan cite..lately ni..i selalu je menghadapi dejavu..ermm..semua nye yang baek2 la dejavu tu setakat ni..hopefuly..dejavu yang akan datang pon moga2 benda y baek jugak..kan..

p/s : terlampau byk keje..sampai xsempat nk update blog..huhu..

Friday, July 23, 2010

Sami Yusuf-Asma Allah[genuine version]

Sunday, July 18, 2010

hepi besday..!!!

i am the besday girl today...weee!!!!

p/s : diraikan dengan blueberry cheese cake..yummy..

Friday, July 16, 2010

hurting me..

Would have given up my life for you
Guess it's true what they say about love
It's blind
you lied straight to my face
Looking in my eyes
And I believed you 'cause I loved you more than life
And all you had to do was apologize
You didn't say you're sorry
I don't understand
You don't care that you hurt me
You didn't love me enough
My heart may never mend
And you'll never get to love me, again
Sadness has me at the end of the line
Helpless watched you break this heart of mine
And loneliness only wants you back here with me
Common sense knows that you're not good enough for me
And all you had to do was apologize and mean it
Wish like hell I could go back in time
Maybe then I could see how
Forgiveness says that I should give you one more try
But it's too late, it's over now

Thursday, July 15, 2010

70kg


70kg was my exactly weight..Ripley's believe it or not..haha..bile i suruh orang laen guest my weight..semua bajet berat i 60kg..haha..tapi hakikat nye..tambah lagi 10 kg ye u all..tapi ade i kesah i berat..i ni berat tulang kot..xpon..lemak i da tepu..da keras..tu yang berat laen macam je..hoho..makan da kurang da sejak menjalani kehidupan di rumah bujang..makan bila lapo je..so memang la kurang makan nya..kat rumah bujang..xde lak i masak2..teringin nak masak2..tapi bahan2 masakan nan ado..haha..jadi dapo xberasap la..kettle je yang berasap..wah2..ni i tengah tunggu mummy i sponsor rice cooker..sonang la nanti time ramadhan kang..masak nasi je..lauk beli..haha..kalau da name nye orang bujang..makan semua pakai tunjuk2..pakai order2 je..lagi satu..pakai koling2 je..tau2 da sampai depan rumah..hebat kan..life bujang i..cmni la..nak buat camne..camne la i da kawen kang kan..oppss..xdapat den nak bayang kan..kesian la my future husben tu..hoho..sangat kesian..

P/S : semalam..was the day yang i makan sangat la over the limit kapasiti perot i..bukak pose makan nasi and tomyam..desert biskut chipmore..pastu kua ngan incik saha..bedal roti boom manis plus milo..malam sikit makan drumstik KFC seketol dari incik abang..kenyang2..teros tido..hebat nye life bujang i ni..hari ni xmo makan banyak2..huh..

Wednesday, July 14, 2010

sakit

lutut and tengkuk i sakit..sakit lama datang kembali..kene minum susu banyak2 balik ni..huhu..tapi takot nak minom susu da..akibat dari penglaman sakit perot dulu..huhu..camne ni..

P/S : sangant suka keadaan sekarang..sakit2 pon..hati gembira..da jarang sedih2..opismate yang best2..i sangat2 heart budak2 ni semua..

Sunday, July 11, 2010

becoming 24..

wah2..less then one week..i'll turn to 24..my numbers of age..adeh..when i see back into myself..what i found was i'm still a little cutey girl of my mummy in myself..haha..

yelah..bangun pon lambat lagi..kene kejut kan pulak tu..masak pon tak pandai lagi..yang simple2 tu boley la..kemas rumah pon ..like my mummy said..tak sempurna la semua keje2 rumah yang i buat..perangai pon still childish sangat2..hoho..

mummy always said..i ni tak layak lagi begelar a wife and a mom..haha..bile pikir balik..betol kot..tu yang sampai sekarang ni..tak kawen2 lagi..dok verangan je lebih..sampai nak belajar and praktis bende2 tok menjadi kan i seorang wife yang berkaliber always terbantut..haha..

until now..boley tak..i mintak besday present for this year a psp..haha..abes la konpem men game je pasni..tak de mase nak cari bf da..haha..tu pon kalau dapat psp..huhu..

the most important thing..that will make me cherish on my besday is..i wants all my friend remember and remembered always my besday date..present is not important for me..wishes and prayers for me from u all thats made me the most hepiest besday girls on that day..huhu..

P/S : to all my blogger friends..18th july is my besday..so wish me on date day ye..i'm waiting for that..huhu..agak2..en.saha tau ke besday i bile..eeee

Saturday, July 10, 2010

Sifat org yg soleh..
~berbuat baik pd org yg buat jht pdnya
~mghubung silaturahim dgn org yg memutuskanya
~memaafkn org yg pernh menyakitinya
~menegur org yg pernah mengusirnya
~memuliakan org yg pernah menghinanya..

p/s : amek dari status fb ustazah rasyidah..

please la..

bangun pagi2 boley teringat plak bende "ni"..adeh..ntah pape ntah..kene clorox ni otak ni..bagi lupa..wah2..

P/S : i mau psp on my besday..sila bagi for my besday present..please3..haha..

Friday, July 9, 2010

tonite..

baru balik dari tengok twilight saga : eclipse..the movie is ok la..3stars i gave to it..so banyak sembang2..tetibe nak jadi cam bella..loves two men in one time..wah2..mane boley kan..i want to have a man like jacob..hot temper but caring..look sexy to me..ermm..one day nanti..kalao dapat..

ermm..rase nak sangat becuti kat pulau redang..go for swimming..mandi pantai..tapi x tau bile..besday nak dekat..tapi i rasa sedih la..dont know why..i felt that deep inside me ni sangat kosong..mummy i kate..banyak2kan la mengaji kalo da rase camtu..for sure ade la bende baek nanti yang datang..

life now rase macam tak de hala tuju la..camne ni..sabo jela..menuggu bende yang x pasti..ececeh..

Thursday, July 8, 2010

L.O.V.E

L is for the way you look at me
O is for the only one I see
V is very, very extraordinary
E is even more than anyone that you adore

Can love is all that I can give to you
Love is more than just a game for two
Two in love can make it
Take my heart but please don't break it
Love was made for me and you

i wont do shit at my work place

hello mister..u and me just in colleague relationship only..ok..fullstop..!!??

P/S : a liar will still remain as a liar forever..

P/S (no2) : en.saha pesan..suh delete je entri ni..tapi i edit je sikit..en.saha cakap jugak..jangan masuk lagi campor hal orang laen..past is past..now i and en.saha je kene di pikir kan dulu..ececeh..

Wednesday, July 7, 2010

i-city dah tak macam dulu..

tadi..i went to i-city with encik saha..wah2..i-city da tak macam dulu..makin banyak lampu dah..parking pon da bebayo da..ade kfc..ade piza hut..ade kedai makan western food..macam2 kedai ada la..tempat karaoke pon ade..

kalo awal tahun hari tu i pegi with my senior time study dulu..ade snow world kan..snow world da xde da ye u all semua..cuma deco lampu2 kat luar sahaja makin bertambah..da ade patung binatang macam2 jenis pon ade..rupa zoo pon ade da i-city ni..

kalo nak save bajet..pegi la naek moto..parking free..wah2..tawaf la bejalan kaki 1 i-city tu ye u all..sampai basah ketiak..keh2..

gamba ni was taken last april..with my senior..tempat ni da xde ye
she's also my senior..dua2 mereka ini sangat comel kan..wah2..scene ni pon da tak de jugak ye..

below are the the latest picture visiting i-city with encik saha plak..wah2..
ni cara i dongak tengok encik saha..kunun2 nak buat kitty eyes tapi xjadik..haha..encik saha ni tinggi tau..183cm tinggi ye..bayang kan..kalo nak cakap2 ngan die sambil berjalan..kene dongak2 kepala je..hoho..(jangan marah tuan empunya badan yek)
ni i dengan sape ni..encik saha ke..tapi tinggi da nak sama ngan i ni kan..teeeet..??!!!
mamat ni lagi..haish..suka die menyebok tepi i..maklum la..i kan feymesh lagi cute..tapi mamat ni je la yang nak sangat amek gamba ngan i..haha..orang len tengok je kat tepi2 tu..encik saha plak tukang amek gamba je..??!!
last picture..taken by encik saha..beria die suh i posing dengan lampu2 itu..i posing la sebarang cute yang boley..wah2..

p/s : kames ni i ade date ngn jacob kat sunway..yuhu..tak sabo rase nye..encik saha lagi tukang temankan i ngedate ngan jacob..wah2..tq encik saha..i lioke u..

Monday, July 5, 2010

im a new worker

i baru je kot dengan keje ni..dulu i study bende laen..i tau..kite kene belaja dari kesilapan..tapi i rase i xde buat silap..maybe cara i terang kan itu saja yang terbelit2 saja lidah ini di buat nye..so..tidak perlu la memperlekehkan i..tercabar i tau..and one more thing..xperlula kot nak gelak2 kan i..bende tu simple je..tapi u saje yang pergi putar alam kan hal itu..kan2..

orang yang lagi profesional pon xde la plak buat macam ape yang u telah lakukan..lagi la dey all ulang lagi sekali bagi i paham..i suka orang cmtu..u tu..lagi2 da tau kot i ni budak baru..perlu ke buat macam itu..xpe2..u telah membuat kan i lebih bersemangat untuk kerja..

cayok2 for me..dont give up..u can do it by your own self next time..learns everything u needs..dont forget to write it down all the information u get..

p/s: hari ni keje kelam kabut..wah2

bowling game..

last nite..i main bowling with encik saha..wah2..2 game saja..sudah lama tidak main bowling ini..jadi asek ke longkakng saja itu bola..haha..nasib la ade jugak strike sebarang dua..hari ni..lengan and kaki i masih lagi terasa lenguh2..huhu..

encik saha..tq because treats me main bowling..i sangat suka keluar ngedate dengan kamu..terasa muda kembali..and terasa la sangat safe bile berjalan dengan kamu..wah2..and tq make me rase hepi sebab kamu sangat beria carik kan jersi german untok i..appreciating it so much..

next time for ngedate jom kite tengok cite eclipse nak..jom r..i treats u back..ok..!!

Saturday, July 3, 2010

sakit perot..

dari malam semalam i sakit perot..sakit perot yang sangat2 sakit..sepertinya ade pisau di dalam perot i ni..huhu..sehingga ke saat ini..waktu ini..perot i masih lagi sakit..

kesakitan ini berpunca dari susu yang i minum..selepas meminum susu itu..i minum plak jus oren..oleh kerana tindak balas kimia di dalam perut i ini..telah menghasil kan..satu rasa sakit yang amat sangat perit nye..

sakit itu datang nya berulang2..adoh..sangat la xselesa..sakit perot kali ni telah mengakibatkan i demam kus2..

tobat lepas ni xmo da minum susu..huhu..sakit perot ma..xtahan..bile la nk baik ni..tensen2..